Geri

Bakan Muş: Samsun kültür merkezi olma yolunda ilerliyor

Bakanlar Özer ve Muş, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı

10:00:18 | 2023-04-30


Haberi Sesli Dinle

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Samsun'un turizm, sanayi, ticaret ve üretim merkezi olmasının yanı sıra kültür merkezi yolunda da emin adımlarla ilerlediğine vurgu yaptı.

Samsun'un Karadeniz'in en büyük şehri olduğunun altını çizen Muş, şunları ifade etti: "Türkiye'nin sayılı şehirlerinden, önemli bir sahil kenti. İki önemli ovası var. Hem tarımsal üretim noktasında ülkenin önemli yerlerinden hem de bu yapılarla beraber iyi noktaya geleceğiz. Geçen sene 1,3 milyar dolar ihracat yapan bir şehiriz. Üretim merkezi olarak baktığımızda, 1,6 milyara tekabül ediyor. Dolayısıyla bu rakamı ciddi şekilde yukarı çekmek istiyoruz. Bazı çalışmalarımız söz konusu. Onları hayata geçireceğiz. Tabii sanayi tarafını güçlendiriyorken, bir de kültür sanat tarafı var, bunun bir turizm ayağı var. Bunların entegre paket olarak değerlendirilmesi kanaatindeyim. O açıdan bir taraftan sanayiyi, üretimi, turizmi, tarımı güçlendiriyorken, bir taraftan kültürel ve sanatsal faaliyetleri de güçlendireceğiz."

Konuşmaların ardından Samsun Olgunlaşma Enstitüsü ve Sanat Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Programa Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvetkili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un eşi Eymen Muş ile öğretmenler katıldı.


samsunolgunlaşma enstitüsüak partisanat merkezisamsun haberleribakan mehmet muşbakan mahmut özer