Geri

Bakan Muş'tan Yakakent'e OSB müjdesi

Bakan Mehmet Muş, özellikle su ürünleri sektöründe son yıl 102 milyon dolar ihracat yapıldığını ve Muğla'nın 610 milyon dolar ihracat yaptığını söyleyerek, Samsun'un sektörde coğrafi yapısı itibarı ile çok daha ileri bir yerde olması gerektiğini belirtti ve Yakakent'e Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müjdesi verdi.

13:18:20 | 2023-05-13


Haberi Sesli Dinle

Yakakent'te Su Ürünleri Organize Sanayisi Bölgesi (OSB) çalışması yapılacağını açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geniş bir alanda denizden su çekilerek doldurma göletler yapılacağını ve burada yavru balık yetiştiriciliği yapılarak belli bir boyuta ulaştıktan sonra denizlere taşınıp balıkların işlenerek ya da işlenmeden ihraç edilmesinin planlandığını ifade etti. Bakan Muş, "Bölgede 10 firmamız her biri 100 milyon dolar ihracat yapsa 1 milyar dolar ihracatı bu sektörde Samsun yakalayacaktır" dedi.

OSB'NİN TABUSU ALINDI
Yakakent'te kurulacak OSB'nin tapusunun alındığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de, “Yakakent’te hayata geçecek Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tapusu alındı. Bununla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Yatırım yapmak isteyenler için kısa sürede hazır hale gelecek” dedi.

KISA SÜREDE YATIRIMA HAZIR HALE GELECEK
Yakakent Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nde 4 yıl görev yapacak asil ve yedek üyeler seçildi. Başkan Demir, “Alt ve üst yapısıyla, yenilebilir enerjisiyle yeni bir OSB inşa etmenin startını vermiş oluyoruz. Yakakent’te hayata geçecek Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin de tapusu alındı. Bununla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Yatırım yapmak isteyenler için kısa sürede hazır hale gelecek. Bunun dışında Yakakent'te İskele Restoran gibi Serbest OSB'de limanla ilgili teknik, jeolojik etütlerle ilgili çalışmaları yapmak üzere firma çalışmalara başlıyor” diye konuştu.

YAKAKENT BELEDİYESİ DE ORTAK OLDU
Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da, "Bölgemize kurulacak tarıma dayalı ihtisas (TDİ) Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesine Yakakent Belediyesi olarak yüzde 20 katılım payı ile kurucu ortak olduk. Kurucu müteşebbis heyette belediyemiz adına 3 temsilci yer alacağız. Projenin uygulanmasıyla ilgili olarak toplamda 1 milyon 725 bin 510 TL'nin Samsun Valiliği Yatırım Koordinasyon Başkanlığı adına açılacak hesaba yaptıracağız. Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi projesinin başlangıcından sonuçlandırılmasına kadar tüm aşamalarda doğabilecek her türlü masrafa hissemiz oranında katılım sağlayacağız. Bölgemiz ve Yakakent ilçemizin ekonomisine, istihdamına ve Su Ürünlerine büyük katkı sağlayacak bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Ticaret Bakanımız Mehmet Muş, Ak Parti Samsun Milletvekillerimize, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir ve iştirakçilere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


mehmet muşticaret bakanısamsunsamsun haberlerimustafa demirhüseyin kıymayakakentorganize sanayibalıkbalıkçılık