Geri

CHP'li Burhan Saral: Hep Birlikte Emaneti Geri Almaya Geldik

CHP Samsun eski Gençlik Kolları Başkanı Burhan Saral, 'Samsun Milletvekili Aday Adayı' oldu. Burhan Saral, "Bugün bir iddia ortaya koyuyorum. 45 yıllık döngüyü yıkma iddiası. Önümüzdeki seçim topyekün kurtuluşun tek çaresidir" dedi.

19:38:28 | 2023-03-23


Haberi Sesli Dinle

CHP Samsun eski Gençlik Kolları Başkanı ve aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Burhan Saral, 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimlerde; partisinde 28. Dönem Samsun Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

 

CHP Samsun İl Başkanlığı'na düzenlenen toplantıda partiliere konuşan Burhan Saral, "Yalana bulaşma dürüst ol, korkma, cesur ol, vazgeçme, daha çok çalış ve ihtiyacı olana elini uzat diyen adını taşımaktan onur duyduğum, yakın zamanda kaybettiğimiz büyükbabam Burhan Saral'ı saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. O bugün burada olsun isterdim, o yüzden bu açıklama bir parça eksik benim için. Umarım ona layık bir torun olmanın huzurunu ömür boyu yaşarım" dedi.

 

CHP'li Burhan Saral, "Hayatımdaki ilk öğretmenlerim annemle babamdır. İki tane onurlu öğretmenin çocuğu olmaktan, her daim arkamda onların güvenini hissetmekten onur duyuyorum. İnşaat Mühendisi olarak Türkiye'deki önemli projelerde çalıştım. Bugün uluslararası çapta faaliyet gösteren önemli bir firmada yöneticiyim" diye konuştu.

 

HAYALİNİ KURDUĞUM YERDEYİM

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Burhan Saral, "Partimize ömrünü adamış, gönlünü adamış bir ailenin ferdiyim. Rahmetli büyükbabam Burhan Saral'ın, hem de büyük amcamız rahmetli Zekai Saral'ın hatırasına layık olma sorumluluğu taşıyorum. Sizlerin şahitliğinde, attığım her adımda onların değerli mirasını daha da ileri taşıma ve bu süreçte partimin en çalışkan neferi olma sözünü veriyorum. En önemli mihenk taşı şüphesiz ki; hayatım boyunca onurla taşıyacağım Samsun il gençlik örgütü başkanlığı görevi. Bu salona benim olduğum yerden bakınca derin bir vefanın örneği gözüküyor. Çocukluğum, gençliğim geliyor. 9 yaşında hayal kuruyordum, ne çabuk büyüdüm diyorum" ifadelerin kullandı.

 

CUMHUR İTTİFAKI İŞLEVİNİ YİTİRMİŞTİR

Burhan Saral, sözlerine şöyle devam etti; "Bugün burada pek çok büyük sorunun eşiğinde Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına geçişin kapısındayız. Bu kapıyı aralamak ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak bizlerin elinde. Cumhur İttifakı, işlevini yitirmiş, kontrolünü kaybetmiş ve bu milletin tepesine çökmüş bir enkazdır artık. Bu seçim bu enkazı kaldırıp, yeni bir hayat kurmanın seçimidir. Bu seçim şehirlerimizi yeniden inşaa edebilme seçimidir. Bu seçim çağdaş, dünya standartlarına uygun, öğrenciyi geleceğe hazırlayan, öğretmeni baş tacı yapan yeni bir eğitim sistemini inşaa etmenin seçimidir. Bu seçim uyuşturucu çetelerinden hesap sormanın, çocuklarımıza gençlerimize temiz bir gelecek bırakmanın seçimidir."

 

GELİN TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE KALKINDIRALIM

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Burhan Saral, konuşmasında dikkat çektiği sözler şöyle oldu; "Bu seçim adil, kurallara bağlı, bağımsız bir yargı sistemini teşkil etmenin Türkiye'ye rahat bir nefes aldırmanın, demokrasiyi, fikir ve ifade özgürlüğünü, protesto hakkını baş tacı etmenin seçimidir. Bu seçim Türkiye'nin evlatlarına evinizde dönün çağrısı yapacağı seçimidir. Gelin Türkiye'yi birlikte kalkındıralım diyeceği seçimdir. Bu seçim kadına karşı şiddeti, kadın cinayetlerini, ayrımcılığı sonlandırma seçimidir."

 

MİLLET İTTİFAKI TOPLUMSAL BARIŞTIR

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Burhan Saral, "Evet sorunlarımız var ama bunların hepsinin çözümü de var. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nda ve 5 liderde bu sorunları çözecek irade var. Türkiye'yi içine düştüğü hastalıktan kurtarmanın reçetesi Millet İttifakı'nda var. Önümüzdeki seçim topyekün kurtuluşun tek çaresidir. Tarih; Cumhuriyet Halk Partisi'ne 100 yıl sonra kurucu iradeyle toplumu yeniden inşaa etme görevi vermiştir. Millet ittifakı mazlumla helalleşmek, zalimle hesaplaşmaktır. Millet ittifakı farklı mahallelerin birbiriyle kucaklaşmasıdır. Millet ittifakı bir toplumsal barış projesidir" dedi.

 

45 YILLIK DÖNGÜYÜ YIKACAĞIZ

Burhan Saral, "Peki Türkiye temizlenirken Samsun ne yapacak? Allah Samsun'a vereceği her şeyi vermiş, önemli olan bunu bir vizyonla birleştirebilmek ve Samsun'u bir dünya kenti yapabilmek. Nasıl olur peki bu? Samsun'u bilen, dünya ile kıyas yapabilen, istişare eden, Samsun için bir vizyon ortaya koyabilen milletvekillerini meclise göndererek, yerel idarecileri iş başına getirerek olur. Hayatım boyunca hep iddialı bir insan oldum. Bugün de bir iddia ortaya koyuyorum. 45 yıllık döngüyü yıkma iddiası. Bunu hiçbirimiz tek başımıza yapamayız. Ama birlikte hareket edersek, büyük bir ruhla, akılcı bir stratejiyle çalışırsak, her şeyden önce bir arada uyumlu olursak, bu seçimde göğsünde Cumhuriyet Halk Partisi rozeti taşıyan 4-5 arkadaşımızı parlamentoya gönderir. Bir sene sonra da yapılacak olan yerel seçimde Muzaffer Önder'in emanetini Samsun halkı adına bir CHP ile geri alırız" dedi.

 

FİTİLİ ATEŞLEMEYE GELDİM

CHP'li Burhan Saral, "Ben bugün buraya bu fitili ateşlemeye geldim. Arkamızda bir rüzgar var. Önümüzde 6 farklı partiyi bir araya getirmiş, kararlılıkla iktidara yürüyen bir lider var. Ben buraya bu rüzgarı sizlerle beraber bir kasırgaya çevirmenin parçası olmak için geldim. 38 yaşında kurtuluş mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuyla geldim. Ben buraya 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde dostlarımızla Millet İttifakı'nın iktidarını kurmaya, Türkiye’yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme ve kurumsal demokrasiye kavuşturmaya, 100 yıl sonra hep birlikte yazacağımız hikayenin en çok çalışacak neferi olmaya geldim. Kendimi size emanet ediyorum" diye konuştu.

 

 

 


chpsamsunseçimsamsun haberleri