Geri

Geleceğin teknoloji liderleri Atakum’da yarıştı

Atakum’da düzenlenen Uluslararası VEX Robotics Samsun Turnuvası’nda Türkiye’nin farklı illerinden öğrenciler, tasarladıkları robotlarla kıyasıya mücadele etti.Öğrencilerin heyecanını paylaşan Başkan Deveci “Bu turnuva, ufkunuzu açacak bir platform” dedi.

13:34:52 | 2023-01-09


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi ve Türk Eğitim Derneği (TED) Samsun Koleji iş birliği ile Uluslararası VEX Robotics Samsun Turnuvası TED Samsun Koleji Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Guinness Rekorlar Kitabında dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak yer alan VEX Robotics’in Samsun Turnuvası’nda Türkiye’nin farklı illerinden ortaokul ve lise düzeyinde 17 okul ve 24 takım yarıştı. İki gün süren etkinlikte öğrenciler tasarladıkları robotlarla teknolojik hünerlerini sergilerken heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşadı.

“UFKUNUZU AÇACAK BİR PLATFORM”
Turnuvaya katılan takımların stantları tek tek gezerek öğrencilerin heyecanını paylaşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci yaptığı konuşmada “Bu turnuva, 21. yüzyılın eğitim felsefesine uygun, sizin zihninizi geliştirebilecek, dijital teknolojiye uyum sağlamanıza katkı sağlayacak ve istihdam alanlarında ufkunuzu açabilecek bir platform. Bu etkinliği bir yarışma olarak düşünmeyin.Hepiniz başarılı olduğunuz için buradasınız. Turnuva çalışma azminizi daha da artıracak.” ifadelerini kullandı.

TAKIMLAR BİRÇOK KATEGORİDE DEĞERLENDİRİLDİ
Turnuvaya katılan takımlar jüri tarafından ekip çalışması, robot becerileri, en iyi tasarım gibi birçok kategoride değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucunda ortaokul düzeyinde Üstün Başarı Ödülü İstanbul Liv Koleji’nden 34000A liv.e:Squid VEX takımına, Ekip Çalışması Şampiyonu Ödülü (VIQC) Samsun Atakum Bilim Sanat Merkezi’nden 1299C TUNGA ile İstanbul Live Koleji 34000X liv-e: Star Vex takımlarına ve Ekip Çalışması ikincilik ödülleri Samsun Bilgi Okullarından 1453A Phoenix ile İstanbul Liv Koleji’nden 34000U liv-e: Team of Girls takımlarına verildi. Antalya Alanya Robotik Kodlama’dan 70001A Technosmart takımı Jüri Ödülü, Liv Koleji’nden liv-e: :Masters takımı ise İnnovasyon ödülü aldı.Samsun Bahçeşehir Koleji’nden 55019B Letsgo takımına Tasarım Ödülü, İstanbul Koleji’den 34000U liv-e Team of Girls ve aynı okuldan 34000X liv-e: Star Vex takımlarına Robot Beceri ödülleri verildi. Samsun Bilgi Okullarından 1453C Brotics takımı Yapı ve Yaratma ödülleri; Atakum Bilim ve Sanat Merkezi’nden 1299A SEMRUK takımı da Enerji Ödülü kazandı.

ATAKUM BELEDİYESİ’NE ŞAMPİYONLUK ÖDÜLÜ
Turnuvada lise düzeyinde Üstün Başarı Ödülü’nü İstanbul Uğur Okullarından 11881U Script Robotics takımı kazanırken turnuvanın şampiyonları Atakum Belediyesi ile TED Samsun Koleji iş birliğinde oluşturulan 91905T Techno Roboted takımı ve Samsun TAKEV lisesi’nden 19190T Takevians takımı oldu. Finalistler ise; İstanbul MBA Okulları Schools 22911M Team Majors, Bursa Özel Okul’dan 43279A Robotic Thinker olarak belirlendi. .Design Ödülünü, İstanbul Independent’ten 23349A Legend, İnnovasyon Ödülünü Samsun Bahçeşehir Koleji’nden 55019A Magnetech ve Enerji Ödülünü Çarşamba Fen Lisesi ‘nden 55551A The takımları kazandı.

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecisamsunsamsun haberlerirobotvex roboticsöğrencitürkiye