Geri

HAVELSAN'DAN O OKULA TEKNOLOJİ SINIFI

Havelsan, Samsun'da düzenlenen Teknofest kapsamında çekilen filmde oynayan öğrencileri unutmadı. Havelsan tarafından o okula Teknoloji Sınıfı yapıldı.

14:47:28 | 2022-12-06


Haberi Sesli Dinle

Havelsan tarafından Yakakent ilçesi Karaaba Mahallesi Şehit Bayram Aksu ilk ve Ortaokulu bahçesine yaptırılan Teknoloji sınıfı 15 adet Bilgisayar ve Robotik kodlama araç seti ile donatıldı.

Havelsan yetkilileri ve teknik ekibi tarafından Karaaba Şehit Bayram Aksu okul bahçesine getirilen insansız hava aracı BAHA'nın kurulumunu öğrencilere birlikte yaparak 'Bir çocuk, bir uçağa dokunsun' ve 'Bir çocuk, bir uçak uçursun' hayalini gerçekleştirdi.

Daha sonra Havelsan yetkilileri, Teknoloji sınıfının dış cephe tasarımını yaparak öğrencilerin sorularını cevaplandı.

Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Havelsan teknik ekibi tarafından hazırlanan ve içersinde Bilgisayar, üç D boyutlu yazıcı ve Robotik kodlama bulunan Teknoloji Sınıfı için Havelsan yetkililerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Karaaba Mahallesi Şehit Bayram Aksu ilk ve Ortaokulu öğrencileri, Havelsan tarafından Teknofest Samsun kapsamında çekilen kısa filmde rol almış ve büyük beğeni toplamıştı.

Mustafa KAHYA / YAKAKENT


havelsanteknolojiyakakentokul