Geri

Op. Dr. Aysın Akçay İYİ Parti’den Aday Adaylığını açıkladı

Samsun'un tanınmış hekimlerinden Op. Dr. Aysın Akçay, İYİ Parti İl Binası'nda İl Başkanı Hasan Aksoy’un da katıldığı basın toplantısıyla Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

12:54:54 | 2023-03-17


Haberi Sesli Dinle

Op. Dr. Aysın Akçay’ın İYİ Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısına; İl teşkilatı, çok sayıda partili, çalışma arkadaşları ve kalabalık bir basın mensubu topluluğu katıldı.

DERECEYLE MEZUN OLDU
Toplantıda, 14 Mayıs'ta yapılacak olan 2023 Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan "Kadın Hastalıkları ve doğum uzmanıyım. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nden onur derecesi ile mezun oldum. Aynı yıl meslek hayatıma Samsun’da başladım. İhtisasımı, Ankara Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde tamamladım. 1995 – 2007 yılları arasında SSK Samsun Bölge Hastanesi‘nde ve S.B. Samsun Kadın Hastalıkları Doğum Hastanesi’nde çalıştım. 2006 yılında bir grup hekim arkadaşım ile birlikte, bir Samsun markası olan Atasam Hastanesi’nin kuruluşunda yer aldım. 2007 yılından bu yana Atasam Hastanesi İlkadım şubesinde çalışmaktayım ve Atasam Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım" dedi.

YÜZBİNLERCE HASTAYI TEDAVİ ETTİM!
Op. Dr. Aysın Akçay, İYİ Parti Sağlık Komisyonu’nda da görev aldığını belirterek, "Partimizin sağlık alanındaki reform programının hazırlanmasına katkıda bulundum. Op. Dr. İsmet Akçay ile evli ve iki çocuk annesiyim. Meslek hayatımın tamamını Samsun’da geçirdim. Binlerce bebek ellerime doğdu. Binlerce ameliyat yaptım. Yüzbinlerce hastayı tedavi ettim. Gerçek anlamda gecemi gündüzüme katarak, binlerce anne ve bebeğin yaşama tutunmasına vesile oldum. Bu nedenle, gerek il merkezimizden, gerekse tüm ilçelerimizden, hatta çevre illerden bir çok aileyi yakından tanıdım. 30 yılı aşkın süredir, bölgemizdeki sosyoekonomik, kültürel ve insani ilişkiler konusundaki değişim sürecinin aileler üzerindeki etkisine ve sorunlarına vakıf oldum. Ülkemizde, insan hakları, ekonomi, hukuk, adalet, sağlık, eğitim, temel hak ve özgürlükler, cinsiyet ayrımcılığı gibi birçok alandaki olumsuz gelişmeleri görüyorum. Bir hekim, bir kadın, bir anne olarak, içinde bulunduğumuz duruma duyarsız kalamadım. Yaşamım boyunca biriktirdiğim, gerek sosyolojik, insani, gerekse sağlık alanındaki deneyimlerimi 'İyileşme' yolumuzda paylaşabileceğim düşüncesiyle siyasete katıldım" diye konuştu.

‘ADAYIM’ DEDİ
İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Aysın Akçay, "Sonuç olarak: Daha adil ve demokrat, daha dürüst ve şeffaf, daha güler yüzlü ve medeni, liyakatli bir yönetim için; daha sağlıklı ve iyi eğitimli çocuklar için; geleceğe umutla bakan aile yuvaları için; teşviklerden yararlanan, sanayileşmiş, kalkınmış, sokaklarında işsiz gençlerin dolaşmadığı bir Samsun için İYİ Parti’den aday adayıyım. Atatürk’ün gösterdiği yolda, Türk Milleti’ne Güveni esas alan, çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı, pozitif siyaset yapan; Cumhuriyet’imizin kuruluş değerlerini ve Laik, üniter yapıyı korumayı amaç edinen, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarının güvencesi olan İYİ PARTİ ‘den milletvekili aday adayıyım" diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: TUFAN İPEK


op dr aysın akçayiyi partimilletvekili adayıseçimsamsunsamsun haberleri