Geri

Sezai Karakoç Hitabet Yarışması Final Programı yapıldı

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İlim Yayma Cemiyeti Samsun Şubesi iş birliğinde yürütülen Hitabet Yarışması'nın bu seneki teması diriliş medeniyetinin öncüsü, mütefekkir, şair ve yazar Sezai Karakoç oldu.

09:54:18 | 2022-06-05


Haberi Sesli Dinle

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde düzenlenen programa, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Kültür ve Turizm İl Müdürü/İlim Yayma Cemiyeti Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İpekdal, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ve protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ATAKUM İLÇESİ ADINA YAKIŞIR GÜZEL BİR PROGRAM ODU
Programda konuşan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik,Gençlerimizin hitabet becerilerini geliştirmek, topluluk karşısında konuşma yetilerini desteklemek, topluma değer katan şahsiyetleri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla 'Liseler Arası Hitabet Yarışması' düzenlediklerini belirtti. Kültür ve Turizm İl Müdürü ve İlim Yayma Cemiyeti Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İpekdal ise konuşmasında, programa sponsor odluklarını belirterek gençlerin birbirinden güzel etkili sunumlar sergilediklerini bunun takdire şayan olduğunu programı düzenleyen Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

ÖĞRENCİLER DERECE ELDE ETMEK İÇİN MÜCADELE ETTİLER
Liseler arası düzenlenen ve bu sene 9 okulun katılım gösterdiği yarışmada beş okul finale katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Doç. Dr. İlknur Tatar Kırılmış ve Dr. Öğretim Üyesi Osman Bostan’ın da yer aldığı jüri değerlendirmeleri sonucunda Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinden Nesibe Ceyda Akkaya birinci, Şehit Emrah Sapa Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hale Gül Sezgi ikinci, Kurupelit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Beyza Cır üçüncü olurken, Özel Samsun TAKEV Anadolu Lisesinden Olca Ege Tosuner ve Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen lisesinden Mehlika İclal Çakır mansiyon ödüllerini alarak okullarını başarıyla temsil ettiler.

‘GÜÇLÜ BİR KALEM, GÜÇLÜ BİR SES, GÜÇLÜ BİR NEFESTİR’
Karakoç’u konuşmayıp adeta yaşayan öğrencilerin; “Sezai Karakoç İslam ahlakını çağımıza taşımış ve bizim Müslümanca yaşama melekelerimizi yeşertmiştir. Derviş kişilikli olan Karakoç, düşünce kozasını örerken, kimseyle tartışmaya girmemiş, alçak gönüllülüğü ile insanlığa örnek olmuştur. Güçlü bir kalem, güçlü bir ses, güçlü bir nefestir. Şiirinde Türkçenin bütün imkanlarını çok yetkin bir şekilde kullanarak adeta gürül gürül akan bir nehir olmuştur. Herkesin makam, mevki peşinde koştuğu bir çağda kimsenin karşısında eğilip bükülmemiş, müdanasız hayatı onu daha da değerli kılmıştır. Bıraktığı öyle bir yoldur ki o yola her adım atan, dirilişin nefesini iliklerine kadar duyacaktır! Bu dünyada yaşayan; ama bu dünyayı yaşamayan, karakteriyle, duruşuyla nesillere çığır açan örnek bir şahsiyet…” sözleri dinleyiciler tarafından alkışlar içerisinde beğeniyle izlendi.
Jüri üyeleri, danışman öğretmen ve öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.
Haber: Köksal ÖNER


samsunsezai karakoçhitabetkültürturizm