Geri

Atakum’da '2. Yüzyılımızda Su Yönetimi' Konferansı

Atakum’da “2.Yüzyılımızda Su Yönetimi” başlıklı konferans veren Dr. Baran Bozoğlu dünyada yaşanan su krizi ile mücadelede uygulanan yöntemlerin önemine dikkat çekti.

12:11:20 | 2023-03-25


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğinde “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında “2.Yüzyılımızda Su Yönetimi” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı ve eski TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Baran Bozoğlu iklim krizi, kullanılabilir suyun mevcut durumu ve ülkemizde uygulanan su politikaları hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi.

DÜNYA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ KONUŞUYOR
İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu küresel ısınmanın etkilerinin somut bir şekilde görüldüğünü belirterek şöyle konuştu: “Dünyanın ortalama sıcaklığı Sanayi Devrimi’ne göre 1,1 santigrat derece artmış durumda. Şu anda 1,1 santigrat derecelik sıcaklık artışının ekosistemdeki yansımalarını görüyoruz. Bu artış, İç Anadolu Bölgesi’nde kuraklık, Karadeniz Bölgesi’nde yağışın şiddetlenmesi ve kısa sürede çok yağışın gelmesi demek.Tabii ki her coğrafyanın kendi problemi var. İklim değişikliği ne yazık ki bizim içinde olduğumuz bir süreç. Artık dünya iklim değişikliğine uyumu konuşmaya başlıyor”

SU KRİZİ İLE MÜCADELEDE UYGULANAN POLİTİKA ÖNEMLİ
Türkiye’de İklim değişikliği ve su krizi ile mücadele için yeterli teknolojik altyapının olduğunu belirten Dr. Bozoğlu uygulanacak su politikalarının önemine dikkat çekerek “İklim değişikliğinin yarattığı sel gibi felaketler bulunuyor. Biz bunu son olarak Şanlıurfa'da yaşadık. Aynı zamanda içme su kaynaklarına ulaşmada problemler yaşıyoruz. Dolayısıyla bizim iklim değişikliğine uyumlu hale gelmemiz, suyumuzu doğru yönetmemiz ve su kaynaklarımızı korumamız lazım. Kirliliği önlememiz ve ileri arıtma teknolojileri kullanmamız gerekiyor. Sadece evlerimizde, iş yerlerimizde değil; tarımda ve sanayide de su kullanımına dikkat etmeliyiz.Tarımda yüzde 74 oranında,sanayide ise yüzde 20 oranında su tüketiliyor. Bu oranları azaltıp su kaynaklarımızı korursak iklim değişikliğine karşı dirençli oluruz.” ifadelerini kullandı.

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecisu yönetimikonferanssamsun haberlerisamsun