Geri

Adem Güney muhtarlara anlattı: Mutlu şehirler oluşturmalıyız

Atakum ilçesinde muhtarlarla iftarda buluşan Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, “Mahallede, köyde bir sorun olduğu zaman ilk kapısı çalınan kişi muhtarlardır. Muhtarlarla istişare etmeyen ve görüşünü almayan yöneticiler, başarılı yöneticiler değillerdir. O nedenle muhtarlarımızla birlikte istişare içerisinde olacağız ve sorunları birlikte çözeceğiz” dedi.


12:41:13 | 2024-03-15


Haberi Sesli Dinle

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Atakum ilçesi Balaç Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinleriyle sohbet eden Güney daha sonra Atakum ilçesindeki muhtarlarla iftarda buluştu. 31 Mart seçimleri için destek isteyen Adem Güney, “25 senedir aynı zihniyet, aynı parti tarafından yönetilen bir şehirde yaşıyoruz. Biz de oradan gelmeyiz. AK Parti'de uzun zaman siyaset yaptık. Ancak gördüğümüz lüzum üzerine öyle diyelim, istifa ettik. Şimdi Yeniden Refah Partisi’nden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldum” dedi.

‘BELEDİYE BAŞKANI BİLMEZ, MUHTARLAR BİLİR’
Muhtarlarla istişare etmeyen, onlara değer vermeyen, görüşünü almayan yöneticilerin başarılı olmadığını söyleyen Adem Güney, “Mahallede, köyde bir sorun olduğu zaman ilk kapısı çalınan kişi muhtarlardır. Vatandaşın birebir sorunuyla ilgilenen arkadaşlar muhtarlardır. Muhtarlarla istişare etmeyen ve görüşünü almayan yöneticiler, başarılı yöneticiler değillerdir. Çünkü muhtarlar o sorunun içerisinde yaşıyor. Birebir mahalledeki insanların sorunlarını bizzat yaşıyor. Hangi kapıda fakir fukara var, garip gureba var. Muhtarlar bilir, belediye başkanı bilmez. Hangi kapı, hangi evde ocak tütmüyor, muhtarlar bilir. Belediye başkanı nereden bilecek? Hangi birine yetişecek? İşte muhtarlar bu köprüyü sağlayan unsurlardır” ifadelerini kullandı.

‘MUTLU ŞEHİRLER OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ’
Samsun’u mutlu şehir haline dönüştüreceklerini belirten Adem Güney, “Bir insan iyi ve mutluysa ben inanıyorum ki o insan o kadar mutlu olur. Eğer muhtarım iyi olursa, vatandaşım iyi olursa, mutlu olursa, huzurlu olursa ben de mutlu olurum bir belediye başkanı olarak. Çünkü sorunu halledilmiş mahalle, sorunu halledilmiş köy olduğu zaman belediye başkanlığı ya da muhtarlık kolay olur. Bu nedenle biz mutlu şehirler oluşturmak zorundayız. İnsanımızın mutluluğuna sebep olmamız lazım. Vesile olmamız lazım. Bunun içinde belediye başkanları ve muhtarlar en önemli unsurlardır” diye konuştu.

‘SORUNLARI MUHTARLARLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ’
Bu görevlerin makam ve rakam için yapılmadığını vurgulayan Güney şunları söyledi:
“Ne için yapılır, hizmet için. Ne için yapılır, hayır duası için. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Eğer hayırlı insan olacaksak, hoş bir seda bırakacaksak şehrimize hizmet etmek zorundayız. Bizler vatandaşın sorunlarını çözmek, şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için bu görevlere talibiz. Muhtarlarımızla birlikte istişare içerisinde olacağız ve sorunları birlikte çözeceğiz.”

‘BELEDİYELER ÇOK BASİT KONULARI BİLE ÇÖZEMİYOR’
Muhtarlara söz vererek onların sorunlarını dinleyen Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, belediyelerin çok basit konuları bile çözemediğini, vatandaşın derdiyle dertlenmediğini ileri sürdü. Özellikle sokakta başı boş köpekler konusunda çok fazla şikayet aldıklarını belirten Güney, “Maalesef bu kadar basit sorunu dahi halledemiyoruz. Hayvanlar, Allah’ın bize emaneti. ‘Ahlaklı belediyelik’ diyoruz. Ahlaklı belediyeciliğin temeli merhamettir. Merhamet göstereceğiz. Bunları alacağız, kısırlaştıracağız. Barınaklar oluşturacağız. Ekipler kurarak mahalleleri tarayacağız. Kısırlaştırma yapılarak, sokaklardaki köpekleri toplayıp barınaklarda yerleştireceğiz. Bu kadar basit sorunun dahi halledemeyecek bir belediye başkanı olmaz” dedi.


adem güneyyeniden refah partisisamsunsamsun haberlerisamsun büyükşehirmuhtarmutlu şehir