Geri

AFAD'dan önemli duyuru

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Önemli" başlığıyla uyardı: Yolları boş bırakın, gereksiz telefondan kaçının.

12:04:43 | 2023-02-06


Haberi Sesli Dinle

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndan "Önemli" başlığıyla yapılan duyuruda, vatandaşlardan yolları boş bırakmaları ve telefon hatlarını gereksiz meşgul etmemeleri istendi.

GEREKSİZ TELEFONDAN KAÇININ
AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yolları, bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri ve acil yardım araçları için boş bırakın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar haricinde telefon görüşmesi yapmaktan kaçının" denildi.

KASITLI HABERLERE İTİBAR ETMEYİN
Yine bir diğer uyarıda, "Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN UYARI
Samsun Valiliği de, "Vatandaşlarımızın, Samsun’da 1 saat içerisinde deprem beklendiği şeklinde yayılan art niyetli haber gibi sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri ve doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir" uyarısında bulundu.


samsundepremkahramanmaraşpazarcıkgaziantepmalatyadiyarbakırkilisadıyamanşanlıurfaafadsamsun haberlerideprem haber