Geri

AK Parti'de listelere tepkiler çığ gibi büyüyor

AK Parti ilçe belediye başkan adaylarını belirlemesinin ardından isimlere tepkiler büyüyor. Listelere bir tepki de Ladik'ten geldi. İlçe teşkilatı, Kadı ve Gençlik Kolları istifa etti.

04:36:15 | 2024-02-04


Haberi Sesli Dinle

AK Parti Genel Merkezi, belediye başkan adayı olarak teşkilatın ve ilçe halkının destek verdiği İlçe Başkanı Recep Dirican yerine eski başkanın eşini aday gösterince AK Parti Ladik ilçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları toplu halde istifa etti.

AK Parti'de aday adayı değerlendirme süreci tamamlanırken, Samsunlulular yarın adayların açıklanacağı saati bekliyor. İl Başkanı Mehmet Köse, Samsun'daki ilçe belediye başkan adaylarına adaylıklarını tebliğ etti. Ladik'ten ise toplu istifa haberi geldi.

ÖZEL'İN EŞİ ADAY YAPILDI
Ladik'te  AK Parti Ladik Belediye Başkan Adayı olarak, kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'in eşi Gürkan Özel gösterildi. Genel Merkezin bu kararı Ladik'te büyük tepki çekti.

VEFA GÖSTERİLMELİYDİ
Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican'ın aday gösterilmemesi nedeniyle AK Parti Ladik ilçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları toplu halde istifa etti. Teşkilat üyeleri, partiye hiç bir katkı sağlamayan bir ismin aday olarak gösterilmesini hakaret olarak kabul ettiklerini belirterek, "‘Eğer bir vefa varsa gençlik kollarından beri partimize uzun yıllar emek veren Recep başkana vefa gösterilmeliydi" dedi.

YILLARDIR PARTİYE HİZMET ETTİ
2009-2018 yıllarında AK Parti Gençlik Kolları başkanlığı yapan Recep Dirican, ardından ilçe başkanlığını başarılı bir şekilde sürdürmüş, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belediye başkanlığı adaylığı için ilçe başkanlığından istifa etmişti.