Geri

AKM'de muhteşem Türk Müziği gecesi

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Türk Müziği Topluluğu, Şef Hatice Sevtap Bayraktar yönetiminde, Samsun Devlet Opera ve Balesi Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu’nda harika bir Türk Müziği konseri verdi. 2002 yılından bugüne aralıksız konser veren DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Türk Müziği Topluluğu, pazar akşamı 43. seri konserini gerçekleştirdi.

10:36:45 | 2022-12-28


Haberi Sesli Dinle

Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü Türk Müziği Topluluğu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü konserlerle bir çok derneğe katılımcıların ve sponsorların maddi - manevi destekleriyle katkı sağlıyor. Çağın önemli bir sağlık sorunu olan şeker hastalığı olarak bilinen diyabete dikkat çekmek, özellikle insülin bağımlı olarak yaşamlarını sürdüren hastalar için farkındalık yaratmak adına düzenlenen konsere ilgi oldukça büyüktü. Salonu tamamen dolduran sanatseverler bu anlamlı akşama değer kattı.

BÜYÜK ÖNDER ANILDI
Sunuculuğunu Gazi Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı doktorlarından Volkan Konya’nın yaptığı konserin hemen başında 23 Aralık 2021’de vefat eden, aynı zamanda bir tıp doktoru olan Klasik Türk Müziği Sanatçısı, üstat Mehmet Alaettin Yavaşça ile 25 Aralık 2013’te vefat Türk Sanat Müziği sanatçısı Adnan Şenses anıldı. Cumhuriyetin 100. yılına da vurgu yapılan konuşmalarda, Cumhuriyet’in hemen bir gün sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye yazmış olduğu mektubun bir kısmı okunarak Büyük Önder ölüm yıldönümünde anıldı.

MÜZİK KEYFİ YAŞADILAR
Toplam iki bölümde icra edilen konserin hemen başında koronun kurulduğu günden beri içinde olan ve yakın zamanda kaybedilen İbrahim Demiralay, daha önceki konserlerden birinde söylemiş olduğu bir şarkı ile barkovizyon gösterimi ile anıldı. Ardından ilk bölümde Şef Hatice Sevtap Bayraktar yönetiminde Nihavend eserler birbiriyle bağlantılı olarak icra edildi. İlk bölümün nasıl aktığını fark edemeyen seyirciler büyük bir müzik keyfi yaşadılar. Kısa bir aranın ardından ikinci bölüm Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerle başladı. Bu eserlerin ardından, Dr. Volkan Konya ve koronun en genç solisti Zeynep Dilşen Yıldız, Ali Ekber Özdemir’in eşliğinde türkülerle renk kattılar.

ÖZDEMİR VE KONYA'DAN DÜET
Göreve geldiği günden bugüne toplulukla son derece yakından ilgilenen ve destekleyen DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Tosuner, oldukça anlamlı bir konuşmaya imza attı. Kendisi de Tip I Diyabet hastası olan Karadeniz Diyabet Derneği Başkanı Remzi Arslan da sahneye gelerek kısa bir konuşma yaptı. Oldukça heyecanlı olan Remzi Arslan hem DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Türk Müziği Topluluğu Şefi Hatice Sevtap Bayraktar'a hem de DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Tosuner’e plaket takdim etti.

Plaket sunumunun hemen ardından konserin sürpriz konuğu Grup Temas üyesi Doç. Dr. Ali Ekber Özdemir ile Dr. Volkan Konya, Muhlis Akarsu’ya ait Karnı Büyük Koca Dünya adlı eseri düet olarak seslendirdiler. Hemen ardından Türk Müziği resitali birbirinden güzel eserlerle devam etti. Güzel bir akşam yaşayan katılımcılar, bir çok şarkıya eşlik ederek geceye renk kattılar.


türk müziğidsikonserkültür sanatmustafa kemal atatürkismet inönüadnan şenses