Geri

Altındaki yükseliş geçici mi?

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, vatandaşın merakla beklediği "Altın fiyatı düşer mi?" sorusuna açıklık getirdi: "Fiyat düşüşü beklemiyoruz."

09:48:06 | 2021-12-20


Haberi Sesli Dinle

Kuyumcular, sürekli değişen altın fiyatları nedeniyle dükkanlarına astıkları tabelalardaki rakamları sık sık değiştirirken, Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın fiyatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Özman, "Altında kesinlikle bir düşüş beklemiyoruz" dedi.

GRAM ALTINDA ALIŞ-SATIŞ FARKI NEDEN AÇILDI?

Başkan Salih Özman, ''Gram altın bin lira psikolojik sınırını geçti ama hala insanlarda bir tereddüt var bu fiyatlar düşer mi diye düşnüyorlar. Gram altınlar yatırım için alınıyor ve bu gram altını da rafineriler üretiyor. Şimdi aldıkları miktar çok yüksek olduğu için rafineriler de riske girmek istemiyorlar o yüzden alış - satış farkını da açtılar bu durumda. Şu anda makasın açılma sebebi rafinerin ris almamasıdır'' diye konuştu.

'ALTINDA DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ'

Altında bir düşüş beklemediklerini ifade eden Salih Özman; ''Yılbaşından sonra düşer mi diye çok soruluyor, ancak biz bu hareketliliğin yaz sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoruz ve altının önümüzdeki süreçte de düşüşe geçmesini beklemiyoruz'' dedi.


altınaltın fiyatıkuyumcusamsun kuyumcular odasısalih özman