Geri

Arslan'dan Atakum Milli Eğitim'e tam not

Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Eğitim Yayınları ve Medya Yönetimi Daire Başkanı Muhammed Sadık Arslan, Atakum Bilim ve Sanat Merkezi'ni Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ile birlikte ziyaret etti.

12:07:37 | 2022-10-16


Haberi Sesli Dinle

Atakum Bilim ve Sanat Merkezi'nde, “Teknoloji ve Tasarım, Destek, İlköğretim Matematik, Lise Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil, Türkçe, Yaşam Becerileri, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Mekatronik, Drama ve Eleştirel Düşünme, Yenilenebilir Enerji ve Geri Dönüşüm, Sinematografi, Siber Güvenlik, Ekolojik Tarım Uygulamaları” gibi alanlarda oluşturulmuş çok sayıda atölyeleri Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ile birlikte gezen YEĞİTEK Eğitim Yayınları ve Medya Yönetimi Daire Başkanı Muhammed Sadık Arslan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

‘EĞİTİMİNE BAKANLIĞIMIZ ÖZEL İLGİ GÖSTERİYOR’
Atakum ilçesideki okullarda yapılan proje çalışmalarından son derece memnun kaldığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı Arslan, “Tüm öğrencilerin yeteneklerini geliştirebilmesine imkân verecek şekilde eğitim sistemlerimiz yapılandırıldı. Yani esas yaklaşım, kapsayıcı ve bireyselleştirilmiş bir eğitim. Her öğrencinin gelişimini destekleyen bir eğitim sistemi. Böylesi bir yaklaşım, doğal olarak özel yetenekli öğrencileri de kapsıyor. Bakanlığımız, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ve özel yeteneklilerin eğitimine büyük önem veriyor, özel ilgi gösteriyor” diye konuştu.

‘ETKİNLİKLERDE ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYORUZ’
Önemli projelerin altına imza attıklarının altını çizen Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik de, “TÜBİTAK 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, TÜBİTAK 4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, TÜBİTAK 2204 - A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri, TÜBİTAK 2204 - B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri, TÜBİTAK 2204 - C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, TÜBİTAK 2204 - D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri ile Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST gibi yarışmalarda öğrencilerimiz, disiplinler arası proje geliştirebilme konusunda aldıkları eğitimle, ulusal ve uluslararası ölçekte önemli başarılar elde ettik”şeklinde konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


atakummilli eğitimirfan yetik