Geri

Atakum Belediyesi ve TÜM BEL-SEN’den toplu sözleşme

Atakum Belediyesi’nde görevli kamu emekçileri ile belediyede örgütlü TÜM BEL-SEN Samsun Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

13:43:25 | 2023-07-14


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi’nde görevli kamu emekçileri ile belediyede örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Samsun Şubesi arasında 144 kamu emekçisini ilgilendiren ve anlaşma ile sonuçlanan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

EMEK BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yapılan toplu sözleşmenin tüm belediye emekçilerine hayırlı olmasını dileyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci “Bütün Türkiye emekçilerine günümüz koşullarında gelinen durum için önemli mesajlar vermek gerekiyor. Emeğin, alın terinin karşılığını bulduğu bir ortamda gönül ister ki daha çok kazanım sağlayalım. Ancak, mevcut imkanlar ve yasal mevzuat sınırlarında olabilecek en iyi şartları sağlamaya çalıştık. Tüm arkadaşlarımızın Atakum için emeği ayrı ayrı değerli. Her biri uzmanlık alanlarında kentimize önemli güzellikler katıyor. Hepsinin emeği bizim için kıymetli" dedi.

UÇURUM GİDEREK YÜKSELİYOR
Türkiye’de çok ciddi ve çok yönlü bir ekonomik kriz olduğunu kaydeden TÜM BEL-SEN Samsun Şube Başkanı Özcan Çelik, “Gün geçtikçe her gün biraz daha yoksullaştığımız bu süreçte, emekçiler olarak bizler de geçinemez olduk. Ücret dengesizlikleri ve ücretler arasındaki uçurum giderek yüksek boyutlara ulaşıyor. Bu kazanım ile alınan ücretin emekliliğe de yansıması doğru olanıdır. Bugün imzalanan bu toplu iş sözleşmesi ile bu kadar oldu. Diğer kazanımları da elde edebilmek için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecitoplu sözleşmesendikamamurişçisamsun