Geri

Atakum'da Bilim Fuarı büyük ilgi gördü

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışı yapıldı. Kaymakamı Kemal Yıldız, “Bilim fuarında öğrencilerimiz güzel projelerini sergilediler” dedi.

11:14:13 | 2022-06-19


Haberi Sesli Dinle

Eğitimi son günlerinde, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız ve Stajyer Kaymakam Refiki Mehmet Zortul ile birlikte yaptığı. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Şube Müdürleri Hayrettin Tekin, Fatih Mehmet Öztürkçe, kurum yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

‘İLÇEMİZDE BİLİM RÜZGÂRI ESİYOR’
Eselerler dolu olan güzel bir ilçeyle gürür düğdüğünü dile getiren Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, “ Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesi ve teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, bilim kültürünün yaygınlaştırılması, öğrencilere proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması, eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması elbette önemlidir. Bu doğrultuda öğrencilere rehberlik aşamasında yardımcı olan öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkürlerimi iletiyor, emeklerinden dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜZEL PROJELERİNİ GÜNDEME TAŞIDILAR
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarda sergilenen projeleri beraberindekilerle birlikte inceleyen Kaymakam Kemal Yıldız, öğrencilerle sohbet ederek projelerin amacı, hedefi ve faydaları hakkında bilgi aldı. Fuar için 60 öğrencinin hazırladığı elektirik-elektronik, robotik, değerler, kimya, görsel sanatlar gibi 25 projenin yer aldığı sergide öğrenciler, stantlarında projeleri hakkında bilgiler verdi.

‘KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Önemli projeleri sergilediklerini söyleyen Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Melek Çelebi, “ TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına katılan Kaymakamız Sayın Kemal Yıldız’a, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet İrfan Yetik’e, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Ali Katipoğlu’na desteklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum ”diye konuştu.
Haber: Köksal ÖNER


atakumbilim fuarıtübitak