Geri

Atakum'da 3. Kadın Emeği Festivali Sahil'de başladı

Samsun genelindeki girişimci ve üretici kadınların el emeği ürünleri, ‘3. Atakum Kadın Emeği Festivali Sahil’de’ etkinliğiyle vatandaşlarla buluştu. Festival programında kadınlara çağrıda bulunan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Örgütlenin ve bir adım daha öne çıkın” dedi.

12:53:22 | 2023-08-20


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi iş birliğinde, Samsun genelindeki girişimci ve üretici kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği ‘3. Atakum Kadın Emeği Festivali Sahil’de’ görkemli bir törenle başladı. Eğlenceli yarışmalardan, spor aktivitelerine ve canlı müzik dinletisine kadar bir dizi etkinliğin yer aldığı program, ilk gününde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Samsun’dan ve çevre illerden çok sayıda üretici kadının Denizevleri sahilinde 130 ayrı stant açtığı etkinlikte; süs eşyalarından çini eserlerine mefruşat ürünlerinden takıya birçok el emeği ürün sergilendi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, stantları tek tek dolaşarak emekçi kadınlarla sohbet etti. Bol kazanç temennisinde bulunan Başkan Deveci, vatandaşların taleplerini dinledi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL ÜRÜNLER
Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu üçüncü kademe öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin atölye çalışmalarında yaptıkları takılar, makrome, ahşap boyama, resim ve atık ürün değerlendirme çalışmaları katılımcılardan tam not aldı.

DANS VE MÜZİK ŞÖLENİ
Festival programı, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Av. Gülay Deveci’nin festival ateşini yakmasıyla başladı. Katılımcılara eğlenceli anlar yaşatan Bando 1919’un gösterisine katılımcılar, alkışları ve danslarıyla eşlik etti. Roman Gecesi etkinliği, sahilde hem görsel hem de müzik şöleni yaşattı. Vatandaşlar, Roman müziğinin ezgileriyle Atakum sahilinde doyasıya dans ettiler.

BAŞKAN DEVECİ’YE TEŞEKKÜR
Programda konuşan Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esin Çelebi, üretici kadınları buluşturan festivaller yapmanın haklı gururunu yaşadıkları belirterek emeği geçen Atakum Belediyesi çalışanlarına tek tek teşekkür etti. Çelebi, “Dört yıldır yaptığımız her etkinlikte yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen çok değerli Başkanımız Cemil Deveci’ye bütün katılımcılar ve kadınlar adına teşekkür ediyorum. Bizi bu yolculuğumuzda hiç yalnız bırakmadan, her zaman elinizi omuzumuzda hissettirdiniz” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ülkenin ve çocuklarımızın geleceği için üretici kadınların örgütlenmesinin önemli olduğunu belirterek, “Dört yıldır kadınlar bir adım öne çıkın, kendinizi gösterin ve toplumda var olun’ diyorum. Çünkü sizi bağımsızlaştırarak, toplumsal hayatın her alanında var eden Türk Medeni Kanunu, Avrupa’nın pek çok demokratik ülkesinden 100 yıl önce sizin omuzlarınızda yükseldi. ‘Kadın, kendisine verilen hakkı kullanamadı’ derler ama öyle değil. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda kocasının, oğlunun yanında Türk kadını vardı. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Türk kadınının rolünü üstlenmiş dünyada başka bir ülke kadını yoktur. Kendinizi bir adım daha yukarı çıkarın, aranızda örgütlenin. Üretici kadınlarımızın stantlarını, tek tek dolaştım. Hepsi maharetli, hepsi birbirinden güzel ve yetenekli. Hem zamanlarını değerlendiriyorlar hem hayallerini eserlerine yansıtıyorlar hem de aile bütçesine katkı veriyorlar. Biz de üretici kadınlarımızı etkinliklerimizle bir araya getirerek onlara katkı vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecisamsunsamsun haberleri