Geri

Atakum'da matematik seferberliği

12:19:07 | 2023-05-14


Haberi Sesli Dinle

Samsun’un Atakum ilçesindeki Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi 9’uncu sınıf öğrencilerinin başlatmış olduğu Matematik Seferberliğine Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tam destek verdi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “Hızla gelişen dünyamızda çocukların, değişen dünya problemleri karşısında kendilerine güvenebilmeleri, matematiği güvenli ve doğru bir şekilde kullanabilmeleri ve karşılaştıkları problemleri çözebilmeleri için matematiğe bakış açılarının da olumlu olması gerekir” dedi.

“SORUN MATEMATİKSE ÇÖZÜMDE YANINDAYIM” PROJESİ
Yeni eğitim anlayışının hakim olduğu paradigmalarda, üreten ve kullanan, yeniliklere açık, eleştirel düşünen, bilen ve sürekli öğrenen nesiller yetiştirmeği hedeflediklerini açıklayan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “Çocuklarımızın meraklı, araştıran, matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmiş bireyler olabilmeleri için, Fizik Öğretmenimiz Dr. Fatma Taştan Akdağ yürütücülüğünde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı boyunca sürdürülen 'Sorun Matematikse Çözümde Yanındayım' adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik. Fen liseli 9’uncu sınıf öğrencilerimiz haftada bir gün, Balaç Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek soru çözümlerinde destek oldular. Proje sürecinde yapılan testlerin sonuçlarına göre 7’inci sınıf öğrencilerimizin matematiğe karşı olumlu tutum geliştirdikleri, akademik başarılarının arttığı ayrıca bu süreçte 9’uncu sınıf öğrencilerimizin de deneyim ve birikimlerini paylaşacakları bir ortam bulmalarının mutluluğunu hep birlikte yaşadık” diye konuştu.

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN ve OKUL YÖNETİCİLERİNE BELGE TAKDİMİ
Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen proje kapanış töreninde, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, projede görev alan ve destek veren öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür belgesi takdim etti.

Haber: Köksal ÖNER


atakumsamsungarip zeycanilkokuleğitimmatematiksamsun haberleriatakum milli eğitimirfan yetik