Geri

Atakum’da tarih ve sanat buluşması

Tarihi zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101. yıl dönümü, Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi'nde ve Lozan Parkı’nda düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Konferansların ve felsefe atölyelerinin yanı sıra açık hava sinemasının yer aldığı program, 26 Ağustos Cumartesi günü vatandaşlarla buluşacak.

13:21:37 | 2023-08-23


Haberi Sesli Dinle

Atakum, 30 Ağustos Zafer Bayramını birbirinden özel etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Atakum Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi KOBİ ve Girişimcilik Topluluğu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Herkes İçin Felsefe Topluluğu iş birliğinde ‘26 Ağustos Büyük Taarruz Kurtuluş ve Kuruluş’, ‘Cumhuriyetimizin 100. yılında Bağımsızlık ve Cumhuriyet’ başlıkları altında konferans, felsefe maratonu ile açık hava sinemasının yer aldığı etkinlikler dizisi gerçekleştirilecek. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli bir yere sahip Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101. yıl dönümünde düzenlenecek programa yoğun katılım bekleniyor.

FELSEFEDEN SİNEMAYA ETKİNLİKLER DİZİSİ
Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde 26 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak konferans programında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Aydın, Av. Muhammet Emin Erdemli, Diyar Dağ, Semih Akça, Simay Yeşil konuşmacı olarak katılacak. Felsefe atölyesi OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden Prof. Dr. Lokman Çilingir ve Oğuzhan Uyar’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Çocuklar İçin Uygulamalı Felsefe Atölyesi ve Yüz Boyama Etkinliği’nde Yağmur Dağlıoğlu ile Samet Burak Dağlıoğlu, saat 17.00’den itibaren miniklere eğlenceli aktivitelerle, felsefe eğitimi verecek. Vatandaşlar, Lozan Park’ta saat 21.00’de başlayacak Öğretmen Kemal filmi ile tarihle ve sanatla dolu bir gün geçirecekler.

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecisamsunsamsun haberleri30 ağustos