Geri

Atakum'da Tübitak 4006 Bilim Fuarı

Atakum Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışı yapıldı. Bilim fuarında öğrenciler projelerini sergiledi. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışını, ilçe Kaymakamı Kemal Yıldız Stajyer Kaymakam Refiki Mehmet Zortul ile birlikte yaptı.

10:31:23 | 2022-06-12


Haberi Sesli Dinle

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celalettin Sula, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Şube Müdürü Fatih Mehmet Öztürkçe, kurum yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

‘İLÇEMİZDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR’
İlçede açılan bilim sergilerinin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, “TÜBİTAK 4006 projeleri, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğretim metodu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilim fuarları, çevreye bilimsel bir gözle bakmamızı sağlar. Kendi yaratıcılığımızın farkına varmamıza, yeni beceriler geliştirmemize ve merak ettiğimiz konular hakkında bilgi sahibi olmamıza katkıda bulunur. Bu doğrultuda öğrencilere rehberlik aşamasında yardımcı olan öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkürlerimi iletiyor, emeklerinden dolayı tebrik ediyorum ”şeklinde konuştu.

PROJELERİ HAKKINDA BİLGİLER ALDI
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarda sergilenen projeleri beraberindekilerle birlikte inceleyen Kaymakam Kemal Yıldız, öğrencilerle sohbet ederek projeleri hakkında bilgiler aldı ve sergilenen eserleri ilgiyle inceleme ve deneme fırsatı buldu. Fuar için 88 öğrencinin hazırladığı 25 projenin yer aldığı sergide öğrenciler, stantlarında projeleri hakkında bilgiler verdi.

‘EMEĞİ GEÇENLERE TEŞKKÜR EDİYORUM’
Kapanış programın sonunda konuşan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müdürü Nagihan Çağlak Bay, “ öğretmenler ile öğrenciler, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına katılan başta Kaymakamımız Sayın Kemal Yıldız’a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Celalettin Sula’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet İrfan Yetik’e, desteklerinden ve katılımlarından dolayı okulumun adına teşekkür ediyorum ”diye konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


atakumtübitakbilimbilim fuarı