Geri

Atakum'da Tübitak Fuarı'na büyük ilgi

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirilen törenle açıldı.

10:31:30 | 2022-01-16


Haberi Sesli Dinle

Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’nda 16 projenin yer aldığı ve 2 gün boyunca sergilenecek bilim fuarı açılışına Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İlçe protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘BİLİM FESTİVALLERİNDE BÜYÜK ADIMLARA DÖNÜŞÜYOR’
Bilim ve sanatın iç içe olmasının modern dünyanın temel dinamiklerinden olduğunun altını çizen Kaymakam Kemal Yıldız, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları da çok büyük önem arz ediyor. Öğrencilerimiz, kendi ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda hazırlamış oldukları projeleri sergileme fırsatına sahip oluyorlar. Her biri, öz veriyle hazırlandıkları, araştırmalar yaptıkları, sorgulayarak öğrendikleri derin bir süreçten geçerek projelerine son halini veriyorlar. Burada atılan küçük adımlar TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası bilim festivallerinde büyük adımlara dönüşüyor. Bilim fuarlarının geliştirilmesi ve okullarımızda yaygınlaştırılması konusunda öğretmenlerimizin gösterdikleri çabanın farkındayız. Değerli öğretmenlerimiz bilim aşığı öğrencilerin yetiştirilmesi konusunda çok büyük özen gösteriyorlar ”diye konuştu.

‘BU AÇIDAN BEN ÇOCUKLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM’
Eğitim kurumlarının öncelikli amaçlarından birinin de öğrencilerin yaratıcılıklarının ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır vurgulayan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat,“ Güzel bir çalışma olmuş. Bu açıdan ben çocuklarımızı tebrik ediyorum. Be çocuklarımıza da bu konuda tüm ekipteki öğrencilerimizi olduğu gibi bu konuda destekleyeceğiz. Projeyi daha fazla geliştirme noktasında neler yapabiliriz.? Bunun çalışmasını yapacağız. Güzel bir çalışma olmuş. Şöyle bakın elinizi yaklaştırdığınız zaman kapak açılıyor ve içine çöpünüzü atıyorsunuz. Sonra tekrar kapak kendiliğinden kapanıyor. Çevre bilincini geliştirme, çevre kirliliğini önleme açısından iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER


tübitaktübitak fuarıatakum