Geri

Atakum Rotary Kulübü'nden anlamlı kampanya

Atakum Rotary Kulübü, geleneksel kan verme kampanyasını bu yıl da sürdürdü. Başkan Ahmet Cengiz ve üyeler Türk Kızılay Kan Merkezi'nde kan verdi.

14:36:23 | 2022-07-28


Haberi Sesli Dinle

Atakum Rotary Kulübü 2022-2023 Dönem Başkanı Ahmet Cengiz, kulüp olarak her yıl geleneksel hale getirdikleri kan bağışı kampanyası kapsamında Çiftlik Türk Kızılay Kan Merkezi'nde kan verdiklerini söyledi.

Kan vermenin önemine inen Atakum Rotary Kulübü 2022-2023 Dönem Başkanı Ahmet Cengiz, “Atakum Roary kulübü üyelerinin büyük hassasiyet gösterdiği bu kampanyanın önemini ve değerini beliyoruz ve topluma örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

KAN ACİL DEĞİL, SÜREKLİ İHTİYAÇ
Kimin nerede, ne zaman ve kaç ünite kan ihtiyaç olacağının belli olmadığına işaret eden Başkan Ahmet Cengiz, “Kan bir gün hepimize ihtiyaç olabilir. 18 yaşını dolduran ve 65 yaşına kadar olan her vatandaşımız kan bağışı yapabilir. Erkekler üç ayda bir yılda dört defa, kadınlar dört ayda bir yılda üç defa kan bağışı yapabilirler. Bir gün kan ihtiyacı her an herkesin başına gelebilir. Kan acil değil, sürekli ihtiyaç. Kimse sağlıklıyım kana ihtiyacım yok diyemez. Biz olmasak bile bizim dışımızdaki bir vatandaşımızın kana ihtiyacı bulunduğunu unutmamak gerekir. Bugün kan ihtiyacı olmayan birisine yarın kan ihtiyaç olabilir. Ayrıca kan bağışı kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
HABER VE FOTO : Köksal ÖNER


atakum rotary kulübürotarykızılaykan