Geri

Atakum'un göbeğinde yol rezaleti

Atakum İstiklal Mahallesi'nde bulunan 917. Sokağı kullanan yaya ve araç sürücüleri toz, toprak ve çamura dönüşen, üstelik karşı yola geçişi olmayan yoldan yana oldukça dertli. Vatandaşlar, belediye yetkililerine seslenerek hem yolun düzeltilmesini hem de karşı yola bir geçiş sağlanmasını istiyor.

13:58:39 | 2023-08-14


Haberi Sesli Dinle

Denizin altından tünellerin yapıldığı, uzaya roketlerin yollandığı teknoloji çağı 2023 yılında Atakum'un göbeğinde adeta yol rezaleti yaşanıyor. Samsun'un Atakum ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan 917. sokağa girenler adeta pişman oluyor. Kuru havalarda toz, toprak, yağmurlu havalarda ise çamur deryasına dönen yoldan çıkmak isteyenler karşı yola geçmek için kilometrelerce ileriden dönmek zorunda kalıyor.

DEFALARCA ŞİKAYET EDİLDİ
Atakum Stadyumu'nun tam karşısında günde yüzlerce aracın kullandığı yol, vatandaşlar için tam çile. Dere kenarında yol ve köprü geçiş projesi olmasına rağmen yıllardır el atılmayan yolu kullananlar, sorunu CİMER ve Büyükşehir Belediyesi'ne defalarca iletmesine rağmen yıllardır herhangi bir çalışma yapılmayınca adeta isyan etti. Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren vatandaşlar, "Köylerde çalışma yapan belediye, şehrin göbeğinde binlerce insanı mağdur ediyor" dedi.

KARŞIYA GEÇİŞ YOK
Söz konusu yoldan günde yüzlerce aracın geçtiğine işaret eden vatandaşlar, "Yaya veya araçla yoldan geçmekte zorluk yaşıyoruz. Yol, kuru havalarda toz, toprak oluyor, yağmurlu havalarda ise çamur deryasına dönüşüyor. Ayrıca en önemli sorunumuz, dereden karşıya bir geçiş olmadığı için, karşı yola geçmek için kilometrelerce ileriden dönmek zorunda kalıyoruz. Bu çağda yaşadığımız tam bir rezillik. 917. Sokağa ya bir kavşak ya da dere üzerinden bir köprü geçişi sağlanması gerekiyor. Yetkililerden sesimizi duymasını ve sorunu bir an önce gidermelerini istiyoruz" diye konuştu.

 


SAMSUNATAKUMYOLSAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ