Geri

Bakan Muş SAMGİAD'ın konuğu oldu

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, Samsun Genç İş İnsanları Derneği (SAMGİAD) Mayıs ayı iş yemeği toplantısına katıldı.

12:15:24 | 2023-05-11


Haberi Sesli Dinle

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ile birlikte Ramada Plaza by Wyndham Samsun Oteli'nde düzenlenen SAMGİAD Mayıs ayı iş yemeği toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SAMGİAD Başkanı Onur Öztekin, Ticaret bakanı mehmet Muş'u ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, SAMGİAD ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öztekin, Bakan Muş'un şehre geldiği günden bugüne kadar şehrin ihracatının ve istihdamının artması adına ve Samsunspor konusunda önemli işlere öncülük ettiğini belirterek teşekkür etti.

SAMGİAD üyelerine seslenen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, iş insanları derneklerini önemsediklerini belirterek, ''Samsun'un ihracatı yıllık 1,3 milyar dolar. Şehrin potansiyelleri değerlendirildiğinde bu rakam yeterli değil. Türkiye ihracat sıralamasında Samsun ilk 10'da değil. Samsun'un ihracatını arttırmak için çalışmalarımız var'' dedi.

Mevcut sorunları giderilen Yeni Organize Sanayi Bölgesi ve Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcı alması için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Muş, ''Bunların yanı sıra Kirazlık'ta ikinci serbest bölge kuruluyor. Limanı olan Türkiye'nin en büyük serbest bölgelerinden biri olacak. Burası da hem istihdam hem de ihracat anlamında Samsun'a çok şey katacak. Yine diğer taraftan Yakakent Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin de tapusu alındı. Buraya da yatırımcı almaya başlayacağız. Samsun'un bir diğer avantajı da doğal güzellikleri. Samsun bu güzelliklerin doğa turizmine çevirememiş. Bu konuda da Kültür ve Turizm Bakanlığı düzeyinde görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki günlerde gerekli girişimleri yaparak doğa turizminden Samsun olarak payımızı alacağız. Tüm bunlar için imkanlar var. Bize sadece inanıp çalışmak kalıyor. Gereğini yerine getirmek gerekiyor. Şehir inanırsa gayret ederse hepsi olur'' diye konuştu.

Konuşamaların ardından SAMGİAD Başkanı Onur Öztekin gecenin anısına Bakan Mehmet Muş'a Onur Anıtı maketi sundu. Derneğe yeni katılan üyelere de Bakan Mehmet Muş ve Samsun Milletvekili Fuat Köktaş tarafından katılım belgeleri verildi.

 

 


mehmet muşticaret bakanısamsunsamsun haberlerisamgiadonur öztekin