Geri

Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı sona erdi. Yasağının kalkmasıyla birlikte yeni sezon başladı. Yakakent'te de yeni av sezonu törenle açıldı.

08:56:25 | 2023-09-01


Haberi Sesli Dinle

Denizlerde, 15 Nisan tarihinde başlayan avlanma yasağı 1 Eylül'de sona erdi. Av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.

Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının bitmesi ile birlikte Yakakentli balıkçılar da ‘Vira Bismillah' diyerek Karadeniz'e açıldı.

Ülke genelindeki denizlerde balıkların sağlıklı üremesi için 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Av yasağının kalkmasını heyecanla bekleyen Yakakentli balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı.

Av sezonu için Yakakent ilçesinde bulunan balıkçı barınağında protokol üyeleri Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, İlçe Jandarma Komutanı Astsb. Kd. Bçvş. Y.Alper Aksu, İlçe Emniyet Amir V. Komiser Murat Tan, Şu ürünleri mühendisi Hayri Öztürk, Küplüağzı Balıkçılık Kooperatif Başkanı Fatih Kocabaş ve balıkçıların katılımıyla tören düzenlendi.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Balıkçı Barınağı'nda 2023-2024 su ürünleri av sezonu açılışında yaptığı konuşmada 2023-2024 yeni av sezonunda balıkçılara bereketli bir dönem olması temennisinde bulundu. Başkan Kıyma konuşmasının ardından balıkçılarla bir süre sohbet etti.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


samsunkaradenizbalıkçıav yasağıbalık