Geri

Balıkçılar 'Vira Bismillah' diyecek

Ülke genelinde 15 Nisan tarihinde başlayan genel av yasağının 31 Ağustos tarihinde bitmesiyle yeni av sezonu bu gece başlıyor. Yakakentli balıkçılar sezona palamut ile başlayacak.

14:50:40 | 2022-08-31


Haberi Sesli Dinle

Trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçı gemilerinin karasularımızda avcılığına ara verilen 15 Nisan 2021 tarihinde başlayan genel av yasağı bu gece yarısı 1 Eylül 2021 tarihinde sona ererek, yeni av sezonu açılıyor.
Bu gece denize açılacak olan Trol ve Gırgır teknelerimiz son hazırlıklarını tamamladı. Yakakentli Balıkçılar 4,5 ay sonra denize açılmak için heyecanla beklerken yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirerek Trol ve Gırgır avcılığı ile sezona başlayacaklarını belirtti.

YENİ SEZONDAN BEKLENTİLERİMİZ İYİ YÖNDE
Geçen sezon Trol avcılığın ve palamudun olmadığını bu sezon ise beklentilerin iyi yönde olduğunu belirten Yakakent Küpleağzı S.S.Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Fatih Kocabaş, “Yeni sezondan beklentilerimiz iyi yönde balık görünüyor palamut var inşallah iyi olacak. Geçen sezon Trol ve Gırgır avcılığı çok düşüktü. Bu sene inşallah iyi olacak biraz masraflarımız biraz arttı. Şu an Zonguldak tarafında balık yoğun görülüyor ancak denize çıkmadan net bir şey söylemek doğru değil. Trol ve Gırgır avcılığı yapan Yakakentli balıkçılarımıza yeni av sezonunda vira bismillah diyerek kazasız belasız bol avlar diliyoru" dedi.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentbalıkbalıkçıav sezonuvira bismillahkaradeniz