Geri

Başkan Demirtaş'tan dua alacak hizmet: Hasta Refakatçi Evi açıldı

İlkadım’da hasta ve yakınlarını kalacak yer derdinden kurtaran “Hasta Refakatçi Evi” projesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hasta refakatçilerinin kalma sorunun İlkadım'da son bulduğunu söyledi.

12:25:06 | 2024-03-21


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediyesi tarafından, uzak ilçelerden veya farklı illerden tedavi olmak için Samsun'daki hastanelere gelen, ancak kalacak yerleri olmadığı için çoğu zaman araçlarında yatıp kalkan hasta yakınları için hayata geçirilen “Hasta Refakatçi Evi” düzenlenen törenle açıldı. Katılımın yoğun olduğu açılışta konuşma yapan Başkan Demirtaş, ”Allah bize öyle bir şey nasip etti ki, Trabzon-Samsun karayolunun sol tarafında Şefkat Evi’nin, sağ tarafında ise bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Hasta Refakatçi Evi’nin açılışını birer gün arayla gerçekleştiriyoruz.

Mahalle Kreşleri, Ata Ocağı derken söz verdiğimiz tüm projelerimizi ilçemize ve şehrimize kazandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kamu hastaneleri bölgesinde olan Refakatçi Evi’projemizle kanepelerde, araba içlerinde hastaları ile yakın olabilmek için mücadele hasta refakatçilerinin kalacağı ülkemizde ilk defa, otel konforunda bir tesisi hizmete açarak toplumumuzun bu kanayan yarasına bir son veriyoruz” dedi.

“İlçemize hayırlı olsun”
Toplam 30 odalı Refakatçi Evi'nde yatak sayısının artırılarak kapasitesinin artabileceğini ve aynı zamanda ayaktan da hizmet verileceğini belirten Başkan Demirtaş, ”Ayaktan hizmette ise hasta yakını tesisimize geldiğinde banyo ihtiyacı, yemek ve kıyafet değişikliğini yapıp, hastasının yanına gidecek. Bu projemizin bir yaraya merhem olacağını düşünüyorum. Ata Ocağı, Kimsesizler Evi, Refakatçi Evi, ülkemizde ilk defa yaralara neşter vuran bu projeleri hayata geçirmekten dolayı da çok mutluyum.

İşte Belediye Başkanlığının güzel tarafı da bu. Önce maddi sıkıntıları bertaraf ettik. Ardından 2 yıl boyunca ülkemizi bırakmayan pandemi, peşine 11 ilimizi etkileyen deprem afetlerine rağmen görev sürem boyunca bu güzel hizmetleri tamamlamayı başardık. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Demirtaş, katılımcılara dualarla açılışı gerçekleşen Refakatçi Evi’ni gezdirdi.


ilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaşsamsunsamsun haberlerirefakatçi evi