Geri

Başkan Deveci: Bu şehre sahip çıkalım

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun Akademik Odalar Birlikteliği ile önemli bir buluşma gerçekleştirdi. 15 meslek odasının katkı verdiği toplantıda Başkan Deveci, “Bu şehre sahip çıkalım” mesajı verdi.


15:32:27 | 2022-10-27


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi, “Katılımcı Bütçe” Toplantılarına devam ediyor. Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) ile bir araya geldi. 15 meslek odasının katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Deveci, “Atakum’dan bir kalkınma, sürdürülebilir yeni bir kent anlayışı başlatamayacaksak hatta yerel yöneticilerin siyaset anlayışını ve siyaset ahlakını belirleyemeyeceksek bizde bir eksik var demektir” ifadelerini kullandı.

MESLEK ODALARI BİR ARADA
Atakum Belediyesi tarafından yaklaşık 1 ay önce başlatılan “Katılımcı Bütçe” toplantıları kapsamında Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun Akademik Odalar Birlikteliği bünyesindeki 15 meslek odası temsilcisiyle bir araya geldi. Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıda meslek odaları temsilcileri Atakum için görüş ve fikirlerini Başkan Deveci’ye yüz yüze aktardı. Samsun Akademik Odalar Birlikteliği Dönem Sözcüsü Cevat Öncü, “Herkesin eleştirisi, fikri değerli ama biz biraz daha geniş ve mesleki perspektiften bakarak daha somut, uygulanabilir ve gerçekçi ama bir o kadar da eleştirel yaklaşımlarımızı çekinmeden ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

'BU ŞEHRİN SAHİBİ BİZİZ' DEMEMİZ GEREKİYOR
Atakum’da yapılması gereken tarımda damla sulama ve yağmurlama eğitimleri, nitelikli tarım alanlarının korunması, temiz enerji çalışmaları, Atakum’daki heyelan riskine karşı alınabilecek tedbirler, sosyal belediyecilik, kırsal mahallelerde tarımın desteklenmesi, kentte nefes alınacak alanlar oluşturulması gibi konuların tartışıldığı toplantıda Başkan Deveci, herkesten ilçeye sahip çıkmasını istedi. Meslek odalarının kente katkılarının önemli olduğunu vurgulayan Deveci, “Sizler de belediye meclislerinin oluşumuna, bu kentlerin düzenlenmesine katkı verin. ‘Bu şehrin sahibi biziz. Hem mühendisiz hem de Samsun’da oturuyoruz, kent bizim’ dememiz gerekiyor. Bu şehre sahip çıkalım. Atakum’dan bir kalkınma, sürdürülebilir yeni bir kent anlayışı başlatamayacaksak hatta yerel yöneticilerin siyaset anlayışını ve siyaset ahlakını belirleyemeyeceksek bizde bir eksik var demektir. Bu toplantıları mesleki odalarla, sitelerle, mahallelerle ve bütçeden yararlanması gereken kesimlerle sürdüreceğiz. Bütçenin içerisindeki öncelikleri birlikte planlayacağız” ifadelerini kullandı.


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil devecigülay devecikatılımcı bütçe