Geri

Başkan Deveci, İstanbul’daki STK’larla dayanışmayı büyütüyor

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, İstanbul’da hemşehri dernekleriyle bir araya geldi. Ötekileştirme ve ayrımcılığa karşı hemşehri dernekleriyle çalışacaklarını ve dayanışmayı büyüteceklerini söyleyen Başkan Deveci, “Çocuklarımız ve onların geleceği için ‘Biz’ olmalıyız” dedi.

13:33:04 | 2022-12-19


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile Av. Gülay Deveci, İstanbul’da faaliyet gösteren Samsunlu hemşehri derneklerinin yöneticileri ile dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü ilçelerinde yaşayan Samsunluların katıldığı buluşmada, Atakum Belediyesi’nin İstanbul’da 500 bine yakın Samsunlu yurttaşa ulaşan hemşehri derneklerine ilişkin projeleri anlatıldı. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının talep ve önerileri alınarak ortak yapılacak çalışmalar için önemli adımlar atıldı.

YOĞUN KATILIM
Esenyurt Belediyesi Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi VİP Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Arat, Esenyurt Belediyesi'nin Samsunlu Belediye Meclis Üyesi Sadık Uyanık, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Özdemir, Esenyurt Şehitler Mahallesi’nin Samsunlu Muhtarı Dursun Akbal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Samsunlu Bürokratlarından İSYÖN A.Ş. Genel Müdürü Hamdi Arpa, Esenyurt Belediyesi’nin Samsunlu bürokratlarından Yerel Hizmetler Müdürü Murat Boduroğlu, Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Erdinç Akyürek, FLO Genel Müdürü Mehmet Tahir Bayraksoy’un yanı sıra İstanbul’da aktif olarak çalışan sivil toplum kuruluşlarından İstanbul Samsun Dernekleri Federasyonu (İSDEF) Genel Başkanı M. Fatih Adsan, Alaçam Dernekleri Federasyonu (ALDEF), Vezirköprü Dernekler Federasyonu (VEZDEF), Ladik Dernekler Federasyonu Genel Başkanı (LADEF) Fatih Zeybek, Yakakent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı (YADEF) Dursun Şahin, Samsun 21 Köy Platformu Başkanı Hasan Altıntaş, Ladik Salur Köyü Dernek Başkanı Murat Salurlu, Gebze Havza Bekdiğinliler Dernek Başkanı Burhan Güney, İstanbul Samsun ve Amasyalılar Derneği (SAMASDER) Başkanı Burhan Erginer, İmircik Dernek Başkanı Ahmet Değirmenci, Esenler Alaçamlılar Derneği Başkanı Ali Yeşilyurt, Esenyurt Alaçamlılar Derneği Başkanı Mehmet Uğur, Kuyucak Köy Temsilcisi Serdal Akkuş, 19 Mayıs Dernek Başkan Vekili Resul Aydın, Kerem Aydın, Silivri Samsunlular Derneği Yönetim Kurulu, Vezirköprülüler Dernek Başkanı Hasan Akkaya, Yakakent Çepni Dernek Başkanı Erol Şahin, Havza ve Ladik’te görev yapan 21 Köy Platformu Yönetim Kurulu, 19 Mayıs Spor Kulübü Başkanı Hasan Altıntaş, Yakakent Dernekler Federasyonu Teşkilat Başkanı Erol Şahin, Aşağısusuz-Yukarısusuz Dernek Başkanı Arslan Doğan, Eğnekaraca Dernek Başkanı Selma Ergen, Havzalılar Derneği Onursal Başkanı Ramazan Çelik, Samsun Havza Kayacık Mürsel Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAYMÜR) Başkanı Çetin Ayyıldız ve dernek yöneticileri ve kanaat önderleri katıldı.

ATAK’A İSTANBUL’DA MAĞAZA
Atakumlu marifetli kadınların el emeği ürünlerini ekonomik değere dönüştüren Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin (ATAK) Kurucusu Av. Gülay Deveci, buluşmaya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine kooperatifin başarılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kooperatif bünyesinde yazdıkları projeyle Ticaret Bakanlığı’ndan hibe aldıklarını ve üretim tesisi kurduklarını söyleyen Av. Gülay Deveci, Atakumlu kadınların yine hammaddesini Atakum’daki çiftçi kadınlardan temin ederek ürettiği sağlıklı gıda ürünlerinin İstanbul’a da ulaşarak pazarının genişletilmesiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını anlattı. ATAK Kurucusu Av. Gülay Deveci, ayrıca şu an Atakum’da iki adet bulunan kooperatif mağazalarından İstanbul’da da açılmasıyla ilgili görüşmeler sürdürdüklerini ifade etti.

“SİZİNLE İLETİŞİMİ ÖNEMSİYORUZ”
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci yaptığı konuşmada 2022 yılı içerisinde hemşehri dernekleriyle yine İstanbul’da bir araya gelerek verimli buluşmalar gerçekleştirdiklerini ve hemşehri derneklerinin komşuluk hukuku ile dayanışmaya önemli katkılar sağladığını söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu en önemli sorunlardan biri olan ayrıştırma ve ötekileştirme politikalarından kurtulabilmek için insanları arasında birlik ve dayanışma bilincini yükselterek aidiyet duygusunu geliştiren hemşehri dernekleri ile çalışmayı önemsediklerini söyleyen Başkan Deveci, “Bugün de İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin önemli bir bölümünü temsil eden sizlerle buluşmak bizim için çok önemli. Sizlerin gurbette olsanız da Samsun’u ve Atakum’u çok yakından takip ettiğinizi biliyorum. O yüzden sizlerin yaptığı her değerlendirme bizim çalışmalarımıza yön veriyor. Bu yüzden sizlerle iletişimi çok önemsiyoruz ve sık sık buluşarak dayanışmamızı daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi.

“BİRLİKTE DİMDİK DURMALIYIZ”
Başkan Deveci, Türkiye’de 20 yıldır hakim olan ayrıştırma ve ötekileştirmeye karşı birlik olmanın önemini vurgulayarak, “Bu birliğin kurulmasında, güçlendirilmesinde ve daha fazla insana ulaştırılmasında hemşehri derneklerinin görevi büyük. Aynı toprağın insanı olmak bizlere eşsiz bir sevgi bağı da sağlıyor. Bu kocaman coğrafyada aslında hepimizin aynı toprağın insanı olduğumuzu unutturmaya ve bizi kimliklerimizi kullanarak ötekileştirmeye çalışanlara karşı birlikte dimdik durmalıyız. Cumhuriyet’in temel değerlerine sımsıkı sarılarak, çocuklarımız ve onların geleceği için ‘Biz’ olmalıyız” diye konuştu.

İSDEF’E ZİYARET
Etkinlikten sonra İstanbul'daki Samsun Dernekleri Federasyonlarından merkezi Esenyurt'ta bulunan İstanbul Dernekler Federasyonu’nunu (İSDEF) ziyaret eden Başkan Deveci burada da İSDEF Genel Başkanı Mehmet Fatih Adsan'dan İSDEF ve İSDEF'e bağlı derneklerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil deveciistanbulsamsunluhemşehri