Geri

Başkan Deveci, üniversitelilerle buluştu

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, İGDEM ev sahipliğinde üniversite öğrencileriyle buluştu. Başkan Deveci, öğrencilere ikametlerini Atakum’a aldırmaları konusunda çağrısını yineledi.


13:25:38 | 2022-11-12


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Av. Gülay Deveci, Toplum Gönüllüleri Vakfı Samsun İğne Deliği Gençlik Merkezi (İGDEM) ev sahipliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının temsilcileriyle bir araya geldi. Üniversiteli gençler, Başkan Deveci’ye taleplerini ve projelerini anlatarak çözüm önerilerinde bulundu.

BİRBİRİMİZİ MOTİVE EDELİM
Atakum Belediyesi’nin “Katılımcı Bütçe” çalışmaları hakkında bilgi veren ve gençlere ikametlerini Atakum’a aldırmaları konusundaki çağrısını yineleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sizin dört yıl bu kentin yaşam biçimine ve yönetimine müdahil olabilmeniz için ikametgahınızı aldırmanız çok önemli. Nüfusla paralel olarak artan belediye bütçesini üniversite öğrencilerinin ihtiyaçları için kullanacağız. Atakum’un bir özelliği var. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin yaklaşık yüzde 5’i mezun olduktan sonra Samsun’da, Atakum’da kalmışlar. Burası önemli bir kent. Sizler de böyle bir kentte eğitim görüyorsunuz. Siz kendi alanınızda, biz kendi alanımızda görevlerimizi yapalım. Birbirimizi motive edelim ve yukarıya doğru yükseltelim” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ SİZSİNİZ
Gençlerin kendi geleceklerinde söz sahibi olmasının önemine değinen Av. Gülay Deveci, “Lütfen kendinizi ifade edin. Sahada dezavantajlı kadınlarla çalışıyoruz. Onların özgüvenlerini yakaladıklarını ve gözlerindeki pırıltıyı görmek benim için her şeye değer. Ben Cumhuriyet sayesinde bu imkanlara daha rahat bir şekilde sahip oldum. Benden sonra gelecek nesle de ışık saçmam gerektiğini hissediyorum. Rol model değil, ışık saçmak. İnsanların elinden tutup aynı yere gelmesi için yardımcı olmamız gerekiyor. Bu yüzden gençler için daha fazla çalışıyorum. Değişimin öncüsü sizsiniz, bu ülkeye de değişim mutlaka gelmeli. Bunu siz sağlayacaksınız. Daha bilgili ve bu ülkeyi ileriye taşıyabilecek fikri olan insanları bir araya getirmeye çalışın” dedi.


atakumatakum belediyesiatakum belediye başkanıcemil deveci