Geri

Canik Belediyesi iddialara açıklık getirdi: Seçim kurallarına uymuyorlar

Canik'te bazı siyasi partilerin ve adayların, afişlerinin belediye görevlileri tarafından kaldırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Canik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği yerler dışında izinsiz asılan afiş ve pankartların İlçe Seçim Kurulu'nun talebi doğrultusunda kaldırıldığının altı çizildi.

11:36:12 | 2024-03-26


Haberi Sesli Dinle

Bu hafta sonu Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler yaklaşırken, partiler ve adaylar da seçmenlere ulaşmak için her yolu deniyor. Ancak bazı siyasi parti ve adayları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun belirlediği yerler dışına izinsiz şekilde afiş ve pankart asılması yasak olmasına rağmen seçim kurullarına uymayınca yapılan uyarı sonucunda kaldırılmayan reklam malzemeleri İlçe Seçim Kurulu'nun talimatıyla tek tek toplanıyor.

SEÇİM KURALLARINA UYMUYORLAR
Canik'te de yasağa uymayan adayların ilgili kanun gereğince afiş ve pankartları uyarıya rağmen kaldırılmayınca toplandı. Diğer siyasi partilerin adayları afişlerinin toplanması nedeniyle Canik Belediyesi'ni suçlarken, Canik Belediyesi ise yaptığı açıklama ile adayların seçim kurallarına uymadığını ortaya koydu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, Canik İlçe Seçim Kurulu’na bildirilmeyen ve toplanması için belediyeye tebliği yapılan izinsiz afişler ile pankartların ilgili kanun hükmünce toplandığı vurgulandı.

İLÇE SEÇİM KURULU'NUN TALEBİ
Afiş ve pankartların kaldırılmasına ilişkin Canik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu’nun 61. Maddesi gereğince, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen yerlerin dışında olan veya yasaklanmış yerlerdeki afiş ve pankartların kaldırılma görevi ilgili mercilerin talebi üzerine belediyelere tanınmıştır. Belediyemizce, ilgili kanun gereği YSK Başkanlığı Canik İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen yerlerin dışında olan veya yasaklanmış yerlerdeki afiş ve pankartların kaldırılması hususunda karar aldığı, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yetki ve sorumluluk alanımız dâhilinde tarafımıza havale edilen afiş ve pankartları kaldırılmaktadır" denildi.

KİMSEYE AYRICALIK TANINMIYOR
Açıklamada ayrıca, "Çeşitli siyasi partilerin ve bağımsız adayların Canik İlçe Seçim Kurulu’na bildirmediği ve Belediyemize tebliği yapılan izinsiz afişler ve pankartlar ilgili kanun hükmünce ekiplerimiz tarafından toplanmaktadır. İzinsiz şekilde asılan afiş ve pankartlara ilişkin son toplama tarihli bildirim, ilgili siyasi partilere ve bağımsız adaylara gönderilmektedir. Bildirimde yer alan son toplama tarihi ve son toplama saati uyarınca toplanmayan afiş ve pankartlar ekiplerimizce ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda kaldırılmaktadır.
Canik Belediyesi, hiçbir siyasi parti ve bağımsız adaya, şahıs veya parti özelinde herhangi bir ayrıcalık tanımayıp, eşit işlem ilkesi gereği çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçısamsunsamsun haberleriyüksek seçim kurulu