Geri

Canik Belediyesi’nden öğrencilere müjde

Canik Belediyesi, ilçede 12. sınıfta eğitim alacak öğrencilerin tamamını Çanakkale ile buluşturacak

10:59:23 | 2023-08-02


Haberi Sesli Dinle

Eğitim, kültür ve tarih alanında örnek projeleri hayata geçirmeye devam eden Canik Belediyesi, ilçede eğitim hayatında devam eden öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve tarihi yaşayarak öğrenmeleri için yeni projelere imza atmayı sürdürüyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı başkanlığında, Canik Belediye Meclis Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleşen Canik Belediye Meclisi 2023 yılı Haziran ayı dönemi açılış toplantısında öğrencileri sevindirecek yeni bir müjde geldi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağladığı toplantıda, gündem maddeleri içerisinde yer alan ve ilçede 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde 12. sınıfta eğitim alacak öğrencilere yönelik düzenlenmesi planlanan ‘Çanakkale ve Çanakkale Şehitlikleri Kültür ve Tarih Gezisi’ teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Alınan karara göre Canik Belediyesi, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde ilçede 12. Sınıfta eğitim alacak olan tüm öğrencileri, vatanın bağımsızlığı için destanlaşan mücadelelerin yaşandığı Çanakkale ile buluşturacak.

ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE'Yİ GEZECEK
Canik Belediyesi’nden ilçedeki öğrencilerde sevinç ve heyecan oluşturan yeni proje haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Canik Belediye Meclis toplantısında ilçede devam eden çalışmalar ve planlanan projeler ile ilgili Canik Belediyesi Meclis Üyeleri’ne önemli bilgiler aktaran Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik’te öğrencileri tarihin dönüm noktalarından kabul edilen ve ülkenin bağımsızlığı için şehitlerin destanlaşan mücadeleler verdiği Çanakkale’yle buluşturmaya devam ettiklerini ifade etti. Belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edilen proje için tüm belediye meclis üyelerine teşekkür ederek, projeye ilişkin Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle proje protokolünün kısa süre içerisinde gerçekleştirileceğini söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde eğitim hayatına devam eden öğrencilerimizi, milletimizin ülkemizin bağımsızlığı için düşmana karşı can siperane bir şekilde yurdumuzu savunduğu, her köşesi şehitlerimizin hatıralarıyla dolu şehrimiz Çanakkale ile buluşturmaya devam ediyoruz.

Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile gerçekleştireceğimiz protokol kapsamında, İlçemizde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde 12. sınıfta eğitim alacak öğrencilerimizin tamamını Çanakkale ile buluşturacağız. Öğrencilerimizin Çanakkale ruhunu derinden hissetmelerini ve bu ruhu yaşamlarının ilerleyen süreçlerinde kedilerinden sonraki nesillere aktarmasını hedeflediğimiz projemizin hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Vatan uğrunda şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın Belediye Meclis Üyeleri’ne belediyenin mali durumu hakkında gerçekleştirdiği bilgilendirmenin ardından meclis toplantısı son buldu.

 


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçıçanakkalegeziöğrencieğitimsamsun