Geri

Canik Belediyesi öğrencileri deprem bölgesine götürüyor

Canik Belediyesi, şehirde öğrenim gören İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerini incelemelerde bulunmaları için deprem bölgesinde götürecek.

15:12:47 | 2023-03-06


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesi, şehirde eğitim hayatına devam eden İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerini saha incelemelerinde bulunmaları için deprem bölgesinde götürecek. Depremde hasar alan ve yıkıma uğrayan yapıları yakından inceleme fırsatı bulacak olan öğrencilerin tecrübe kazanması sağlanacak. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Öğrencilerimiz bölgenin topoğrafik yapısını, yapıların hasar ve yıkım nedenlerini yerinde inceleyecek” dedi.

ÖĞRENCİLERE SAHADA İNCELEME FIRSATI
Öğrencilerin, deprem bölgesinde yapacakları saha incelemeleri ile tecrübe kazanmalarını hedeflediklerini dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Şehrimizde öğrenimlerine devam eden İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerimizi deprem bölgesine götüreceğiz. Öğrencilerimiz bölgenin topoğrafik yapısını, yapıların hasar ve yıkım nedenlerini yerinde inceleyecek. Deprem bölgesinde saha incelemelerinde bulunacak olan öğrencilerimizin tecrübe edinmelerini hedefliyoruz. Ülkemizde yaşanan afetin yaralarını sararken aynı zamanda dersler de çıkarmalıyız. Yüce Mevla ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin” dedi.

SON BAŞVURU 10 MART
Canik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgesinde gerçekleştirilecek saha inceleme programına Samsun’da öğrenim gören İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin katılabileceği belirtildi. Başvuruların ise 10.03.2023 tarihine kadar Canik Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden mesaj yoluyla veya belediyenin 444 55 90 numaralı çağrı merkezi aranarak yapılabileceği kaydedildi.


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçıöğrencidepremdeprem bölgesikahramanmaraşsamsunsamsun haberleri