Geri

Canik'te fırınlara bayram denetimi

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında ilçe halkının sağlıklı gıda tüketmeleri ve güvenle alışveriş yapabilmeleri için ilçe genelindeki fırınlara yönelik sürdürdüğü denetimlere ara vermeden devam ediyor.

13:40:11 | 2023-04-14


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı dolayısıyla ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçede bulunan fırınları ve unlu mamul üreten işletmeleri mercek altına alan Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmeleri ve güvenli bir ortamda alışveriş yapabilmelerini sağlamak adına fırınlarda ve unlu mamul üreten işletmelerde hijyen, gramaj ve fiyat tarife uygunluğu denetimlerini gerçekleştiriyor. Ramazan ayının başlangıcından itibaren İlçe halkının yaşayabileceği mağduriyet durumuna karşı ilçedeki fırınları ve unlu mamul üreten işletmeleri tek tek denetleyen Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri imalathaneler de bulunan depolama alanlarının uygunluğunu da kontrol ediyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede vatandaşların sağlını tehdit edecek şekilde pide ve ekmek satışı yapılmasına asla müsaade edilmediğini söyledi.

GRAMAJA HASSAS KONTROL
Ramazan ayında ilçedeki fırınlara ve unlu mamul üreten işletmelere yönelik denetimlerini sıkı bir şekilde sürdüren Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve güvenli ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için büyük bir özveriyle denetimlerini sürdürüyor. Ramazan ayının ilk gününden itibaren ilçede bulunan fırınları ve unlu mamul üreten işletmeleri titizlikle denetlemeye devam eden Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırınlarda satışa sunulan pide ve ekmeklerin gramajlarını hassas terazi ile kontrol ediyor. Pide ve ekmeklerin satışa sunulduğu tezgahların hijyen ve düzen durumunu da kontrol eden ekipler uygunsuz satış yapılmasına izin vermiyor.

DEPOLAR DENETLENİYOR
Fırınlarda ve unlu mamul üreten işletmelerde bulunan imalathanelerde üretim aşamasında kullanılan araç gereçleri, pasa bezlerini, üretimde çalışan personelin giyim uygunluğunu denetleyen Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri imalathanelerde oluşturulan depo alanlarını da kontrol ediyor. Ekipler, hazırlanan ürünlerin uygunsuz koşullarda bekletilmemesi ve saklanmaması konusunda özellikle işletme personeline uyarılarda bulunuyor.

SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR RAMAZAN İÇİN SAHADAYIZ
İlçede denetimlerin yoğun bir şekilde sürdüğünü ve Ramazan ayı münasebetiyle denetimlerin arttırıldığını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde sağlıklı ve güvenli bir şekilde alışveriş ortamı sağlamak amacıyla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle Ramazan ayı olması sebebiyle ilçemiz genelinde bulunan fırınlarda ve unlu mamul üreten işletmelerde denetimlerimizi arttırdık. Ekiplerimizle, bu işletmelerde gramaj, hijyen fiyatlandırma denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Halk sağlığını tehdit edecek veya gramajı eksik bir şekilde pide ve ekmek satışına asla müsaade etmiyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli şekilde huzurlu bir Ramazan ayı geçirebilmeleri için sahadayız. Halkımızın güvenliği için denetimlerimiz devam edecek” dedi.

 


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçıramazanramazan pidesiekmekpidefırınzabıtazabıta denetimisamsun haberleri