Geri

Canik’te işletmeler mercek altında

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor.

11:39:21 | 2023-03-10


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların hijyenik ve güvenli ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için ilçede bulunan tüm marketlerde ve semt pazarlarında denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Reyon ve kasa fiyatlandırmaları, hijyen, ve gramaj denetimlerini titizlikle gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, satışta olan ürünlerin son tüketim tarihini tek tek kontrol ediyor. Samsun Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle ortak denetimler de gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına uygunsuz satış yapılmasına müsaade etmiyor.

PAKETLİ UNLU MAMÜLLER DİRENİYOR
Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren tüm zincir ve yerel marketlerde denetimlerini titizlikle sürdürüyor. Yerel ve zincir marketlerde bulunan reyonlarda satışta olan tüm ürünleri denetleyen ekipler, reyon ve kasa fiyatlandırmaları, hijyen, son tüketim tarihi ve gramaj kontrollerini gerçekleştiriyor. Özellikle Ramazan ayı öncesinde paketli unlu mamuller, hazır gıdalar, süt ve süt ürünlerini tek tek denetleyen ekipler, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışına geçit vermiyor.

ORTAK DENETİM
Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Samsun Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte belirlenen program dâhilinde ortak denetimlerine devam ediyor. Ekipler, ortak denetimlerde ilçede faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlerde, reyon ve kasa fiyatları ile haksız fiyat artışı kontrolleri gerçekleştiriliyor.

SEMT PAZARLARI KONTROL ALTINDA
Semt pazarlarında, pazar yeri düzenini sağlayan Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tezgahlarda satışa sunulan ürünlerin uygunluğunu ve hijyen kontrollerini büyük bir özveriyle sürdürüyor.


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçızabıtadenetimsamsunsamsun haberleri