Geri

Canik'te Mangala Turnuvası heyecanı

Canik Belediyesi’nin düzenlediği Mangala Turnuvası büyük heyecana sahne oldu. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımızın yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz” dedi.


11:45:22 | 2024-02-18


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesi’nin ilçede her yıl geleneksel olarak düzenlediği Canik 7’den 70’e Mangala Turnuvası, öğrenciler ve her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla tamamlandı. Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliyle düzenlenen İlkokul, Ortaokul, Lise-Yetişkin kategorilerinde gerçekleşen turnuvada büyük heyecan ve rekabet yaşandı. Canik’te düzenledikleri ve yaş sınırı olmayan Canik 7’den 70’e Mangala Turnuvası’nda kuşakları buluşturduklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, tarihi Türk zekâ ve strateji oyunu Mangala ile çocukların zihinsel gelişimlerine önemli katkılar sunduklarını belirtti.

Gelenek Devam Ediyor
Vatandaşların ilçede düzenledikleri Canik 7’den 70’e Mangala Turnuvası’na ilgiyle katıldıklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde bir gelenek haline getirdiğimiz Canik 7’den 70’e Mangala Turnuvamızı, bu yıl da öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıflarımızda da öğrencilerimizi buluşturduğumuz tarihi Türk zekâ ve strateji oyunumuz Mangala ile çocuklarımızın bilişsel gelişim süreçlerine, düşünme ve karar alma yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Turnuvamıza katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ödüllere Kavuştular
Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya, Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yarışmada dereceye giren katılımcılara ödüllerini Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve protokol üyeleri takdim etti. Turnuvada, İlkokul kategorisinde Canik 100. Yıl İlkokulu öğrencisi Sevinç Derin Aydın, Ortaokul kategorisinde Canik Hasköy Ortaokulu öğrencisi Nisanur Öztürk ve Lise-Yetişkin kategorisinde ise Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Anbarcı birinci oldu.


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçısamsunsamsun haberlerimangala turnuvası