Geri

Canik’te okula coşkulu başlangıç

Öğrencilere ve ailelere katkı sunan bir projeyi daha hayata geçiren Canik Belediyesi, ilçede 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye seti hediye etti.

10:11:05 | 2023-09-07


Haberi Sesli Dinle

Eğitim alanında ilklere imza atamaya devam eden Canik Belediyesi, öğrencileri ve aileleri sevindiren projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Öğrencilere ve ailelere katkı sunan bir projeyi daha hayata geçiren Canik Belediyesi, ilçede 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere çanta ve kırtasiye seti hediye etti. İçerisinde öğrencilerin yıl boyunca ihtiyaç duyacağı tüm kırtasiye ürünlerinin ve yardımcı eğitim materyallerinin yer aldığı kırtasiye setleri ile çok fonksiyonlu ve farklı renklere sahip sırt çantalarını öğrencilerle buluşturan Canik Belediyesi, özenle hazırladığı çanta ve kırtasiye setlerini onlara sıralarında teslim etti. İlçede yeni eğitim ve öğretim yılında ilkokul birinci sınıflara başlayan tüm öğrencilere istisnasız bir şekilde çanta ve kırtasiye seti hediye ettiklerini vurgulayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “ Çanta ve kırtasiye seti desteğimizle öğrencilerimizi sevindirirken, ailelerimizin ev ekonomilerine bir nebze olsun katkıda bulunmuş olduk” dedi.

EV EKONOMİSİNE KATKI
İlçedeki ilkokul birinci sınıfa başlayan tüm öğrencelere, çanta ve kırtasiye setlerinin sıralarında teslim edildiğini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Öğrencilerimizin yaşamları boyunca daima zihinlerinde yer alacak bu özel günde onların sevincini paylaşıyor, çanta ve kırtasiye setlerini kendilerine hediye ediyoruz.

Okulun ilk günü çanta ve kırtasiye setlerimizi öğrencilerimizle buluşturduk. Çanta ve kırtasiye seti desteğimizle öğrencilerimizi sevindirirken, ailelerimizin ev ekonomilerine bir nebze olsun katkıda bulunmuş oluyoruz. Sırt çantalarımızı, çocuklarımızın rahatlıkla kullanabileceği bir şekilde olmasını en önemli etmen olarak belirledik. Kırtasiye setlerimizin içerisinde kaleminden defterine, rengârenk kuru ve pastel boyalardan, fon karton ve yapıştırıcısına kadar yıl boyunca ihtiyaç duyacağı tüm kırtasiye ürünleri yer alıyor. Öğrencilerimize beslenme çantası ve su matarası da hediye ettiğimiz bugün de, ayrıca her bir yavrumuza abaküs, sayı fasulyesi ve çubuklarından oluşan yardımcı eğitim materyalleri de hediye ettik. İnşallah eğitme yönelik desteklerimizi arttırarak sürdürecek ve eğitim hayatı boyunca öğrencilerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” şekilde ifade etti.

EĞİTİMDE MARKA İLÇE
Çocukların ve gençlerin nitelikli ve kaliteli bir şekilde eğitim alması için tüm imkânları seferber etmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bizler inanıyoruz ki, geleceği tasarlayan, geleceğe yön veren nesillerin yetişmesinin temelinde nitelikli ve kaliteli bir eğitim yer almaktadır. Bugün, çanta ve kırtasiye desteğimizle, bir çocuk üniversitesi olan ve bu eğitim yuvasına sahip olan tek ilçe belediyesi olduğumuz Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzle, akıl ve zekâ oyunları sınıflarımızla, Canik Orman Okulumuzla, velhasıl eğitim alanında imza attığımız her çalışmayla çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını sağlarken, Canik’imizi eğitimde marka bir kent haline getirdik. Hiç kuşkusuz, tüm imkânlarımızı çocuklarımız ve gençlerimiz için seferber etmeye, onların kaliteli ve nitelikli bir şekilde eğitim alması için çalışmaya, ilçemizde örnek gösterilen projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimizin başarılarla dolu bir eğitim yılı geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda gerçekleşen Çanta ve Kırtasiye Seti Hediye Dağıtım Töreni’ne Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celalettin Sula, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, protokol üyeleriyle birlikte öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, başarı dileklerinde bulundu. Canik Belediyesi, sıralarla ilk defa buluşan öğrenciler için sınıflarda aktivite ve etkinlikler düzenlerken, Canik’te bulunan 25 okulda yaklaşık 2 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye seti hediye etti.

 


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçısamsunsamsun haberlerieğitimokulöğrenci