Geri

Canik'te Ramazan Coşkusu

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Canik'te çocuklarımızı geleneksel Ramazan şenlikleriyle buluşturuyoruz" dedi.


11:50:06 | 2024-03-17


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesinin ilçede geleneksel hale getirdiği Şehr-i Canik Ramazan Serüveni, başta çocuklar olmak üzere her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla devam ediyor. Canik'te Ramazan geleneklerini yaşatmaya devam ettiklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Tarihimizde önemli yere sahip Ramazan geleneklerini ilçemizde yaşatıyoruz" şeklinde konuştu.

Çocuklar Etkinliklere Koşuyor
Şehr-i Canik Serüveni'nin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı,"Şehr-i Canik Ramazan Serüveni ile çocuklarımızın Ramazan sevincine ortak oluyoruz. Canik'te çocuklarımızı geleneksel Ramazan şenlikleriyle buluşturuyoruz. Etkinliklerimiz içerisinde çocuklarımıza yönelik milli ve manevi değerler temalı programlar da gerçekleştiriyoruz. Farklı mahallelerimizde kurduğumuz Şehr-i Canik Ramazan Serüveni etkinlik çadırında 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı ağırlıyoruz" diye konuştu.

Etkinlikler, Hediyeler, İkramlar
Canik'in farklı mahallelerinde kurulan Şehr-i Canik Ramazan Serüveni etkinlik çadırında çocuklar için Hacivat Karagöz, Denge ve Silindir, Jonglör, Bilim Show, Animasyon ve Sihirbaz gösterileri düzenleniyor. Geleneksel Osmanlı Macunu ve patlamış mısır ikram edilen Şehr-i Canik Ramazan Serüveni etkinlik çadırında, çocuklar için ödüllü yarışmalar gerçekleştiriliyor. Canik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Şehr-i Canik Ramazan Serüveni etkinlik takvimi ve etkinlik alanlarına Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve Canik Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabileceği kaydedildi.


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçısamsunsamsun haberleri