Geri

Canik’te Yazar Hatice Kübra Tongar’dan depremzede kadınlara özel konferans

Canik Belediyesi’nin ilçede düzenlediği konferansla Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Hatice Kübra Tongar deprem bölgesinden ilçeye gelen ve ilçe sakini kadınlarla bir araya geldi.


15:06:09 | 2023-03-07


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesi, alanında uzman isimlerin katılımıyla ilçede eğitim, kültür ve sanat programları gerçekleştirmeye devam ediyor. Canik Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ilçede düzenlediği özel konferansta Uzman Aile Danışmanı, Yazar Hatice Kübra Tongar deprem bölgesinden ilçeye misafir olarak gelen ve ilçe sakini kadınlarla bir araya geldi. Uzman Aile Danışmanı, Yazar Hatice Kübra Tongar tarafından Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Zor Zamanlarda Aile Olmak’ konulu konferansa yüzlerce kadın katıldı.

BİZİ BİZ YAPAN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, programda gerçekleştirdiği konuşmada Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devlet ve millet tarafından el birliğiyle yaraların sarılmaya devam edildiğini ifade etti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “Yaşadığımız afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. İnşallah bir daha böyle afetlerle karşı karşıya kalmayız. Evlerinizde bulunan her iki eşyadan bir tanesini deprem bölgesine göndermek üzere belediyemize getirdiniz. Depremden etkilenen kardeşlerimiz için seferber oldunuz. İşte bizi biz yapan değerlerimizin başında birlik ve beraberliğimiz gelmektedir. Allah daim etsin. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız” şeklinde ifade etti.

AİLE OLMAK AYNI EŞYALARI PAYLAŞMAK DEĞİLDİR
İyilik ve paylaşma duygulularıyla oluşturulan aile yapısının toplumsal yapıyı güçlendirdiğine işaret eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Aile, toplumun çekirdek yapısıdır. Aile öylesine önemli bir yapıdır ki toplumlar bu yapının özüyle oluşur, nesiller bu yapının ışığında yetişir. Güzellik, iyilik, merhamet ve paylaşma duygularıyla oluşturulan aile yapısı, pozitif yönde toplumu besler, toplumu güçlendirir. Aile bağlarımızı her anlamda güçlendirmeli ve bu bağları güçlü tutmayı şiar edinmeliyiz. Aile olmak tek çatı altında oturmak aynı eşyaları paylaşmak değildir. Duyguları ve gönülleri paylaşmaktır. Sevgiyi bölüşmek, dertlerde hemhal olmaktır. Çareyi çok uzaklarda değil, hemen yanımızda bulmaktır. İşte bundan dolayıdır ki sağlıklı ve mutlu bir aile ortamını tesis etmek için gerekli olan ne varsa yapmalıyız” dedi.

EN DEĞERLİ MİRAS HAYIRLI BİR EVLATTIR
“Aile içerisinde eşler birbirlerine ve çocuklarına sevgiyle bakmalı, gönülleri iyilik ve sevgiyle donatmalıdır” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, Çocukların anne ve babalarını rol model aldığını belirterek, “Özellikle ebeveynler olarak ailemizin en kıymetli bireyleri, çocuklarımıza rol model olduğumuzu unutmadan, içimizde özümsediğimiz güzel ruh haliyle, yavrularımızı yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızın bizleri örnek aldığını bilerek hareket etmeli ve onları en iyi şekilde yetiştirmek için gayret göstermeliyiz. Çünkü bizler biliyoruz ki, bir insanın bu dünyaya bırakacağı en değerli miras hayırlı bir evlattır” diye konuştu.

ETKİN BİR İLETİŞİMLE İSTİŞARELER YAPMALIYIZ
Ailelerin zaman içerisinde zorlu süreçlerden geçebileceğini belirten Başkan Sandıkçı, yaşanan sorunların çözümü için, aile içi iletişiminin sürdürülmesi gerektiğinin önemine değinerek” Ailecek zor ve sıkıntılı süreçlerden geçebiliriz. Güzel günler olduğu gibi elbette zor zamanlar da olacaktır. Peki, bu süreçlerde aile fertleri olarak bizler ne yapmalıyız? Birbirimize destek olmalıyız. Aile bağlarımıza, güven duygumuza sımsıkı sarılmalıyız. Birbirimize kol kanat germeliyiz. Neşeyi de hüznü de paylaşıp, zorluklara birlikte göğüs germeliyiz. Yaşanan sorunları çözmek için etkin bir iletişimle istişareler yapmalıyız. Bu süreçlerde birbirimizin elini hiçbir zaman bırakmadan, birlikte hareket etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki birlik ve beraberlikle üstesinden gelinmeyecek hiçbir zorluk yoktur” şeklinde konuştu.

BAŞKAN SANDIKÇI DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Programda gerçekleştirdiği konuşmada tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eden Başkan İbrahim Sandıkçı “Yaşamın her anında çevresini sevgiyle kuşatan, azmin anlamı olan, ailesi için gecesini gündüzüne katan, tüm fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

PROGRAMA YOĞUN İLGİ
Uzman Aile Danışmanı Yazar Hatice Kübra Tongar tarafından gerçekleştirilen ‘Zor Zamanlarda Aile Olmak’ konulu konferans kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü. Uzman Aile Danışmanı, Yazar Hatice Kübra Tongar’ın ‘aile içi iletişim’, ‘anne çocuk ilişkisi’, ‘doğru aile yapısı oluşturmak’ ve ‘çocuk yetiştirme süreci’ konu başlıklarında anlattıkları kadınlar tarafından beğeni ve dikkatle dinlendi. Uzman Aile Danışmanı, Yazar Tongar, program kapsamında kadınlardan yönetilen soruları cevapladı.
Canik Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Eşi Selma Sandıkçı, siyasi partilerin ilçe kadın kolları başkanları, protokol üyeleri ve deprem bölgesinden ilçeye gelen ve ilçe sakini kadınlar katıldı. Program Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve Eşi Selma Sandıkçı’nın Uzman Aile Danışmanı, Yazar Hatice Kübra Tongar’a hediye takdim etmesinin ardından son buldu.

 


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçıkadındepremzedekonferansHatice Kübra Tongarsamsunsamsun haberleri