Geri

Çarşamba'da sıra dışı bir okul

Samsun Çarşamba Gökçeçakmak İlk ve Ortaokulu, “Benim Okulum/Okul Merkezli Gelişim Projesi” çerçevesinde sıra dışı bir şekilde düzenlendi. Gökçeçakmak İlk ve Ortaokulu öğrencileri Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’yı kapıda çiçeklerle karşıladı.

09:39:31 | 2022-06-16


Haberi Sesli Dinle

Samsun Çarşamba Gökçeçakmak İlk ve Ortaokulu, “Benim Okulum/Okul Merkezli Gelişim Projesi” çerçevesinde sıra dışı bir şekilde düzenlendi. Gökçeçakmak İlk ve Ortaokulu öğrencileri Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’yı kapıda çiçeklerle karşıladı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan,İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Kemal Çelik ile birlikte, “Benim Okulum/Okul Merkezli Gelişim Projesi” kapsamında düzenlenen Çarşamba Gökçeçakmak İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek, okul öğretmenlerinden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

‘GÜZEL PROJELERİ ÖNENSİYORUZ’
İçerisinde bulunulan çağın eğitimde yeniliği ve farklı bakış açılarını zorunlu kıldığını ve bu anlamda hayata geçirilen Benim Okulum/Okul Merkezli Gelişim Projesi’yle okullarda fiziksel ortam, akademik başarı ve projeler ile sosyal, kültürel ve sportif alanlar başta olmak üzere; eğitimin bütün alanlarında niteliğin artırılarak öğrencilerin başarı seviyelerinin yükseltilmesi, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, akıl ve zekâ oyunları ve kodlama alanlarında çalışmalar yapılmasını hedeflediklerini vurgulayan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Bu projeyi çocukların eğitim hayatına yeni boyutlar kazandıracak ve eğitimde fırsat eşitliğini tesis edecek olması bağlamında oldukça önemsiyoruz ” dedi.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYEDE BULUNDU
Sınıflarında ağaç kütüklerinden oturakların, kavanozdan lambaların, ortasında motosikletin bulunduğu, öğrencilere piyano ve keman eğitiminin de verildiği sıra dışı okulun ortak alanları ve sınıflarının okul yöneticileri, öğretmenler ve mahalle sakinlerinin gönüllü destekleriyle özel olarak yapıldığını işaret eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz yaklaşan yaz tatilini çeşitli işlerinde ailelerine yardımcı olmayı da ihmal etmeden kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle geçirmeleri ve her fırsatta bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum ”diye konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


samsunçarşambaGökçeçakmakzülkif dağlısamsun valisi