Geri

Cevat Öncü'ye 'deprem siyaseti' tepkisi: Mide bulandıran siyaset

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü'nün, önceki gece yaşanan 4.5 şiddetindeki depremin hemen ardından "Samsun depreme hazır mı?" videosu hazırlaması tepki çekti. Videonun altını yorum yağmuruna tutan Samsunlular, Öncü'yü depremi siyasi malzeme yapması nedeniyle eleştirdi. Yapılan hareketi "Mide bulandıran siyaset" olarak yorumlayan Samsunlular, "Buradan da mı reklam çıkardınız kendinize? Her şeyi siyasete bağlıyorsunuz. Depremin de reklamı oluyormuş demek ki. Siyaset depreme de girmesin" dedi.

12:44:32 | 2024-03-12


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da önceki gece yaşanan ve Samsunluları korkutan 4.5 şiddetindeki depremin ardından CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü adeta kolları sıvayarak deprem videosu hazırladı. Ancak, deprem üzerinden reklam amacı güden Öncü'nün hedefi ters tepti. Depremin hemen peşinden hazırladığı videoda, depreme hazır olmayan Samsun'un bu sorunu kendilerinin çözeceğini vurgulamasına Samsunlular büyük tepki gösterdi. Deprem videosunun altına yorum yağdıran Samsunlular, deprem üzerinden reklam yapan Öncü'nün, depremi siyasi malzeme haline getirdiğini belirterek tepki gösterdi.

DEPREMİN HEMEN PEŞİNE DEPREM VİDEOSU
Videoya "Samsun halkı merak ediyor. 6 Şubat depremlerinde yaşananlar sonrası Samsunluların sorguladığı bir konu var. Samsun depreme hazır mı?" sorusuyla başlayan Cevat Öncü, "Bu sorunuza evet diyebilmeyi çok isterdim. Ama maalesef diyerek devam etmek zorundayız. Bilindiği gibi ülkemizin en önemli fay hatlarından biri olan Kuzey Anadolu Fay Hattı Havza, Ladik ve Vezirköprü ilçelerimizden geçmektedir. Dolayısıyla Samsun ciddi bir deprem tehdidi altındadır. Bir inşaat mühendisi olarak bu konuyu çözecek ve Samsun'u deprem dirençli bir kent haline getireceğiz. Samsunlu rahat olsun, Samsun'u güvenli bir kent haline getirmeye kararlıyız" diyor.

TÜRKİYE'NİN MİDE BULANDIRAN SİYASETİ
Ancak videonun depremin yaşandığı gecenin sabahında paylaşılması siyasi reklam olarak yorumlandı. Öncü'yü depremi siyasete alet etmekle suçlayan Samsunlular, "Her şeyi fırsattan istifade yapıyorlar var ya nereden oynayalım, nereden seni ağır kandıralım, onların peşindeler. İnşaat ile bir kişinin ilgisi varsa, kaçın, sakın bulaşmayın. Eko İstanbul'un depremişini halletti, sıra Samsun'da. CHP Belediyesi'nin Hatay'da yaptıkları belli. Cevat güldürme beni, önce git kendi yaptığın inşaatlara bak. Dün deprem olmasa bu video olacak mıydı? Abi Türkiye'nin mide bulandıran siyaseti. Siyaset depreme de girmesin. Buradan da mı reklam çıkardınız kendinize? Her şeyi siyasete bağlıyorsunuz. Depremin de reklamı oluyormuş!" yorumlarında bulundu.

İşte Samsunluların Cevat Öncü'nün şahsi sosyal medya hesabında paylaştığı deprem videosunun altına yapılan yorumlardan bazıları;

* "İyi de 100 yıldır Hatay CHP yönetiminde, neden dirençli oraya evler yapmadınız? diye sormazlar mı adama. Karnımız tok yalanlara",

* "İnşaat ile bir kişinin ilgisi varsa, kaçın, sakın bulaşmayın."

* "Her şeyi fırsattan istifade yapıyorlar var ya nereden oynayalım, nereden seni ağır kandıralım, onların peşindeler."

* "CHP denen parti bu ülkeye bugüne kadar bir çivi dahi çakmamış bir parti."

* "Ha ha millet yer, neyle yapacan, mali külfeti devlet desteği olmadan mümkün mü sanki? En iyisi siyasi malzeme yapma."

* "Haydaaa, abi niye şimdi düşündünüz ki, yani bu siyaset var ya, önce Atakum'dan başlayın, o zaman yıllardır orda depreme karşı ne gibi önlem alınmış?"

* "CHP Belediyesi'nin Hatay'da yaptıkları belli."

* "İstanbul gibi değil mi ya? Beş yılda halledersiniz."

"Eko İstanbul'un depremişini halletti, sıra Samsun'da."

* "Ağam eğlenir işte bizimle. Yapmayacağınız, yapamayacağınız işleri neden söz verirsiniz anlamadım."

* "Cehape'nin kendine hayrı yok, Samsun'a nasıl olsun?"

* "Yere taştan heykeller çakarak depremi azaltabiliriz di mi?"

* "CHP'ye güvenmek mi? Allah korusun Hatay depreminde verdiklerini geri istedi. Allah'ım sizlerin eline düşürmesin."

* "Cevat güldürme beni, önce git kendi yaptığın inşaatlara bak."

* "Dün deprem olmasa bu video olacak mıydı?"

* "Abi Türkiye'nin mide bulandıran siyaseti"

* "Gece deprem oldu. Hazır mıydı, baktın mı? Dağı taşı yerinden oynatan Yüce Rabbim karşısında seçim vaatleriyle mi engel olmaya çalışıyorsunuz?"

* "Siyaset depreme de girmesin. Allah yardımcımız olsun."

* "Buradan da mı reklam çıkardınız kendinize ya. Her şeyi siyasete bağlıyorsunuz ya depremin de reklamı oluyormuş yani."

 


cevat öncüsamsun büyükşehirchpchp samsun büyükşehir adayısamsun haberleri