Geri

CHP’den, Samsun’da misafir edilen depremzedelere dayanışma ziyareti

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin İl Başkanı Fatih Türkel ve Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ile birlikte, deprem bölgesindeki kentlerden Samsun’a gelerek kamu kurumlarına ait tesislerde misafir edilen depremzedeleri ziyaret etti.

12:41:07 | 2023-03-03


Haberi Sesli Dinle

Türkiye’yi yasa boğan deprem büyük depremin hemen ardından, partisi tarafından Hatay’da görevlendirilen ve kentteki yardım faaliyetlerinin koordinasyonunda çalışan CHP’li Neslihan Hancıoğlu, Samsun’a dönüşünde ise kamu kurumlarına ait tesislerde misafir edilen depremzedeleri ziyaret etti.

İlk olarak, İl Başkanı Fatih Türkel ile birlikte Samsun Öğretmenevi’ne giderek burada misafir edilen depremzedelere geçmiş olsun dileklerin ileten Hancıoğlu, burada sunulan imkanlar ve hizmetler konusunda öğretmenevi yöneticilerinden de bilgiler aldı.

CHP’li Hancıoğlu daha sonra Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ile birlikte, yaklaşık bin 500 depremzedenin misafir edildiği Turgut Özal ve Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurtlarını ziyaret etti.

Hancıoğlu, ziyaretlerin ardından yaptığı değerlendirmede ise şunları kaydetti:
“Yaşadığımız bu büyük felaketin yaralarını, büyük bir dayanışma ve seferberlik ruhuyla aşacağız. Kamu kurumlarından, yerel yönetimlere, özel sektörden yurttaşlarımıza kadar Samsun da bütün imkanlarını bunun için seferber etmiş durumda. Bu büyük seferberlikte katkısı olan emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Deprem bölgesinde, çadır kentler ve konteyner kentlerin oluşturulmaya başlamasıyla birlikte, bölgeye dönüş sürecinin de yavaş yavaş başladığını gözlemliyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz kurumların yöneticilerinden de benzer bilgiler aldık.

Deprem bölgedeki geçici barınma sorunu aşıldıkça, bu geriye dönüşlerin hızlanacağı da anlaşılıyor. Samsun’daki kamu kurumlarına ait tesislerde misafir edilen yurttaşlarımızın da bu konudaki talebi, dönüş süreçlerinin organize edilmesidir. Bu konuda da yetkililerle görüşeceğiz. Öte yandan kamuya ait tesislerde misafir edilen yurttaşlarımızın haricinde, deprem bölgesinden gelerek kendi ekonomik imkanlarıyla ya da destek alarak Samsun’a yerleşen çok sayıda aile de mevcut. Bu aileler de yeni bir düzen inşa etmeye ve hayata tutunmaya çalışıyorlar. Onların da öncelikli ihtiyaçlarını gidermek adına çalışmalar yürütüyoruz.”


neslihan hancıoğlufatih türkelchpcumhuriyet halk partisidepremzedesamsunsamsun haberleri