Geri

CHP’li Çan: Bu iktidar, emekliye düşman gözüyle bakıyor

İktidarın, emekliye düşman gözüyle baktığını ve insanca yaşamayı çok gördüğünü söyleyen CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, “Emekliye verilecek maaş zammının bütçe yükü oluşturacağını söyleyip, emeklimizi 7 bin 500 lirayla yaşamaya mahkûm edenlerden, adalet ve hakkaniyet beklemeyeceğiz” dedi.

13:23:05 | 2023-09-28


Haberi Sesli Dinle

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun’da bir araya geldiği emeklilerle, yaşadıkları ekonomik sorunları konuştu, emekli aylıklarının iyileştirilmesi tartışmaları başta olmak üzere iktidarın bu konuda sergilediği tutumu eleştirdi. CHP’li Çan’ın görüştüğü emekliler Temmuz ayında yapılan maaş iyileştirmesinden birçok emeklinin faydalanamadığını ve milyonlarca emeklinin bugün 7 bin 500 lirayla yaşamak zorunda bırakıldığını ifade ederek, özetle şunları dile getirdiler:

“Biz emekliler, çarşıya pazara çıkmaktan korkan, kahvede oturup arkadaşlarımızla iki çay içmekten bile çekinen insanlar haline getirildik. Cumhurbaşkanı’nın iki dudağı arasında ve onun bahşedeceği bir maaşla yaşam sürmeye mahkûm olmak istemiyoruz. Aylıklarımızı insanca yaşayabileceğimiz seviyeye çıkarmamak için türlü bahaneler uyduranlar, şimdi 5 bin liralık ikramiye masalıyla bizi oyalamaya çalışıyor. Biz cebimize harçlık konulmasını değil hakkımızın teslim edilmesini istiyoruz.”

TESCİLLİ EMEKLİ DÜŞMANLARINDAN ADALET VE HAKKANİYET BEKLEMİYORUZ
CHP’li Murat Çan ise emeklilerin yaşadığı sorunlara ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:
“İktidarın nasıl bir çürümüşlük içinde olduğunun en somut göstergesi emeklimize karşı sergilediği tutumdur. Emekliye verilecek maaş zammının bütçe yükü oluşturacağını söyleyip, emeklimizi 7 bin 500 lirayla yaşamaya mahkûm ettiler. 29 Ekim’de, 5 bin liralık ikramiye vermemek için bile topu birbirlerine atıyorlar, bahane üstüne bahane üretiyorlar. Bu iktidar, tescilli bir emekli düşmanıdır. Tescilli emekli düşmanlarından adalet ve hakkaniyet beklemiyoruz.”


murat çanchpmilletvekilisamsunsamsun haberleriemekliiktidar