Geri

CHP’li Çan’dan Samsun Büyükşehir’e ihale tepkisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Atakum ilçesi Kurupelit Yat Limanı'nda yer alan itfaiye binasının olduğu alanı yargı süreci devam ederken satışa çıkarmasına tepki gösteren CHP’li Murat Çan “Samsun, beton lobisine ‘parsel parsel’ satılıyor” dedi.

14:11:57 | 2023-07-14


Haberi Sesli Dinle

CHP Samsun Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Murat Çan, Kurupelit Yat Limanı’nda yer alan itfaiye binasının da içinde yer aldığı 3 bin 421 metrekarelik arsanın, otel inşaatı için satışa çıkartılmasına tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Murat Çan şu ifadeleri kullandı: “Bu iktidar sayesinde siyasi literatüre kazandırılmış olan bir kavram var: ‘Parsel-parsel satma’ kavramı. Ankaralılar, Ankara’da yaşayanlar bu süreci geçmişte yaşadı. Hukuk, ayaklar altına alındı; Ankara halkının malı mülkü talan edildi, peşkeş çekildi. Ve şimdi bu tezgahın aynısı Samsun’da kuruldu. Samsun’da, kamuya ait en değerli araziler; belediye meclisindeki parmak çoğunluğu marifetiyle satışa çıkartılıyor. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermiş, yargı kararını takan yok! Samsunluların hak, menfaat ve iradesi yok sayılmış, kimsenin umurunda değil. Yeter ki bu araziler bir yandaşa satılsın, otel yapılsın, rant sağlansın, beton lobisi kazansın! Buradan söylüyorum: Kazanamayacaksınız! Gasp ettiğiniz, Samsun halkından çaldığınız her varlığı her değeri Samsunlular sizden geri alacak.”


murat çanchpmilletvekilisamsun büyükşehirihalesamsunsamsun haberleri