Geri

CHP’li Hancıoğlu’dan YEDAŞ’a tepki: Çiftçimize yapılan bu zulüm derhal durdurulmalıdır

YEDAŞ'ın elektrik abonelikleri üzerinden Samsun’daki çiftçilere 'kaçak elektrik' bahanesi ile kestiği cezalara tepki gösteren CHP’li Neslihan Hancıoğlu, “çiftçimize yapılan bu zulüm derhal durdurulmalıdır” dedi.

13:50:31 | 2023-03-10


Haberi Sesli Dinle

Samsun’daki çiftçiler, tarım arazilerini sulamak için aldıkları elektrik aboneliklerini, önceden birden fazla tarlasında kullanabiliyorken; yapılan değişiklikle her tarla için ayrı elektrik saati bulundurma zorunluluğu getirildi. YEDAŞ’ın, bu koşulu yerine getirmeyen çiftçilere, kaçak elektrikten tutanak tutulup binlerce lira ceza-i işlem uygulamaya başlaması ise büyük tepki yarattı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bu uygulananın Samsun ve ülke tarımına darbe vurmak olduğunu belirterek, uygulamaya derhal son verilmesini istedi. ‘Kaçak elektrik kullanımı’ söz konusu olmadığı halde bu kapsamda ceza kesilmesinin çiftçilere yapılmış büyük bir haksızlık olduğunun altını çizen Hancıoğlu şunları söyledi:
“Çiftçimiz, kullandığı elektriğin parasını zaten ödüyor. Ortada, kaçak kullanım diye bir şey yok. Ancak dağıtım şirketi, sayaç satmak, abone sayısını arttırmak için bu yola tevessül ediyor. Çiftçimizin sırtına yeni ekonomik yükler yüklemeye çalışıyor. Ülkemizdeki yanlış uygulamalarla zaten bitme noktasına getirilmiş olan tarıma, şimdi bir de elektrik dağıtım şirketlerinin bu akıldışı dayatmaları darbe vuruyor. Ülkemizde tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak için, üreticimizin hakkını hukukunu korumak için bu yanlış tasarruftan bir an önce vaz geçilmelidir. Çiftçimize yapılan bu zulüm derhal durdurulmalıdır.”


neslihan hancıoğluchpchp milletvekiliyedaşçiftçisamsunsamsun haberleri