Geri

Çiftçilerin hasat musluluğu

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma hedefiyle ilçelerde çiftçiye dağıtılan siyah çeltik tohumları filizlendi. Bafra İlçesi Gümüşyaprak Mahallesi’nde ekimi yapılan çeltik tohumları şimdi de hasat ediliyor. Gümüşyapraklı çiftçiler, Başkan Demir’e teşekkür etti.

13:32:07 | 2021-11-07


Haberi Sesli Dinle

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kırsal kalkınmanın artırılması amacıyla çiftçilere tohum desteğini sürdürüyor. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğiyle hayata geçirilen Samsun İli Sürdürülebilir Tarım Faaliyetlerinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 75 dekar alana ekimi yapılmak üzere üreticilere siyah çeltik tohumu dağıtıldı.
Siyah çeltik tohum desteğine ek olarak pirinci kavuzundan ayırmak için kullanılan patoz makinası yine Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından alınarak yapılan protokol ile Bafra Tahıl Üreticileri Birliği’ne teslim edildi. Verilen destekler ile ekilen tarlaların hasadı da gerçekleştirildi.

TÖRENLE HASAT EDİLDİ
Bu kapsamda Bafra ilçesi Gümüşyaprak Mahallesi’nde siyah çeltik hasat töreni yapıldı. Programa Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ali Korkmaz ve çiftçiler katıldı. Ayrıca programda Büyükşehir Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca ve Ziraat Mühendisi Hande Şahin tarafından da projenin teknik detayları hakkında bilgi verildi. Besin değeri yüksek, magnezyum ve demir açısından zengin bir lif ve mineral deposu olan siyah çeltik, özellikle kemik, sinir dokusu, kasların çalışması ve kalp sağlığı için önemli bir kaynak oluşturuyor.

BUGÜNE KADAR 9 MİLYON LİRALIK DESTEK VERİLDİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Siyah çeltik yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam edecek. Her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Hem tarımsal hem hayvansal üretimin artırılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bugüne kadar çiftçiye toplamda 9 milyon liralık fide ve fidan desteğinde bulunduk” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Amacımız çiftçimizin kazancını artırmak, kırsalda yaşayan vatandaşımıza destek olmak. Onların üretimi ülkemiz ve şehrimiz için çok kıymetli. Özellikle pandemi döneminde tarımsal ve hayvansal üretimin ne kadar kıymetli olduğunu hep birlikte gördük. Çiftçimize hep şunu diyoruz. Üretmek sizden, destek bizden. Hep birlikte üretmeye devam edeceğiz. Samsun Türkiye’nin en verimli ovalarına sahip özel bir şehir. Türkiye’nin adeta gıda ve tarım sigortası. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üreticilerimizin her ihtiyacında yanındayız. Yapılan hasadın çiftçilerimize hayırlı, bereketli olmasını temenni ediyorum.”


çeltikhasat