Geri

Cuma Nacar: Türkiye icazetli politikalarla yönetilemez

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Millet Partisi (MP) Genel Başkanı Cuma Nacar, "İcazetli politikacılarla Türkiye yönetilemez. Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" dedi.

12:47:09 | 2023-03-06


Haberi Sesli Dinle

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Teşkilat mensuplarıyla birlikte 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ve basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı yapan Nacar, Türkiye'nin sorunlarının icazetle değil, istişare ile ve milletin azmi ile çözülebileceğine dikkat çekti.

HİÇBİR MAZERET İKTİDARI VE BELEDİYELERİ HAKLI ÇIKARAMAZ!
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Nacar, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlere ilk andan itibaren müdahalesi beklenen TSK, Kızılay, AFAD gibi kurumların gecikmesi ve de koordinasyonsuzluğu büyük bir kaosa sebep olmuştur. Sahada ilk andan itibaren güvenliğin alınamaması, arama ve kurtarma çalışmalarının başlatılamamasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz" dedi.

KIZILAY’I ASLİ GÖREVİNE GERİ DÖNDÜRECEĞİZ
Kızılay’ın yetersizliğinin ve asıl meşguliyet alanını ticarete dönüştürdüğünün görüldüğünü belirten Nacar, "Birikimleri, yapılanması ve organizasyonları ile geçmişte çok başarılı çalışmalara imza atan Kızılay yerine 6 Şubat depreminde vatandaşları enkaz altında inlerken çadır ve gıda satışı yapan bir ticari holding karşımıza çıkmıştır. Kızılay’ı bu acziyete düşürenler yargılanmalı, cezalandırılmalı ve Kızılay bir an önce asli görevine geri döndürülmelidir" diye konuştu.

PARTİZANCA DEĞİL; AKILLA, İZANLA DÜŞÜNELİM
İşlerinin iktidarı eleştirmek değil, olaylardan ders çıkarmak olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Nacar, "Başımıza gelen felaketleri ‘Kader planı’ ile izah etmek kolaycılıktır, suçu ‘kader planına’ yüklemektir. Daha da önemlisi, Allah’ın bir tabii yasası olan depremi; geleceğini bildiğimiz ve her an beklediğimiz deprem karşısında yaşadığımız bu büyük felaketi “kader planı içinde” değerlendirmek; on binlerce insan kaybının, yüz binlerce yaralının, yıkılan yüz binlerce konutun, tahrip olan üst ve alt yapının, trilyon liraya yaklaşan maddi kayıpların sorumluluğunu ve suçunu Allah’a yüklemektir. Allah aşkına soruyorum sizin hiç mi suçunuz yok? İktidarın hiç mi suçu yok Sayın Erdoğan? Sayın Erdoğan resmi rakamlara göre 45 bini aşkın insanımızın bu depremde yıkılan binaların altında kalarak ölmesinden sizin ve iktidarınızın hiç mi suçu yok? 20 yıllık AKP iktidarınız döneminde 9 kez çıkarılan imar affı/ ‘İmar barışı’ ile çürük binalara resmiyet kazandırmanızın hiç mi suçu yok? Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un verdiği bilgilere göre 2018 yılı İmara Barışı’nda Türkiye genelinde 5 milyon 848 bin 927 konut Yapı Kayıt Belgesi verilmiş. Sayın Erdoğan, İmar Barışı Yasası’nı konusunda şöyle demiştiniz: '144 bin 556 Maraşlı vatandaşımızın, Malatya’da 88 bin 577 vatandaşımızın, 205 bin Hataylı vatandaşımızın sorununu çözdük.' Bu ne demektir aziz vatandaşlarım? Türkiye nasıl imar edilecek? Her iki yılda bir imar barışı yapılırsa Türkiye nasıl imar edilecek? Bir gecekondu Türkiye’si mi düşlüyor iktidar? 20 yıldır iktidar olmasına rağmen 20 yıldır bilim insanlarının feryatlarına kulak tıkayan bir iktidar! Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bilim insanlarının raporlarını bile dinlemeyen bir iktidar. Nedir bu rantiye derdi? 2017 yılında dönemin Çevre Bakanı, "En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belâlar imardan geliyor…' diyordu. Bu rantiyeler, yolsuzluklar, rezaletler karşısında midesi bulanan kimse yok mu? İstifa etme erdemi yüksekliğinde bir kişi bile yok mu o yüksek koltuklarda? Nereden çıktı bu koltuklara yapışıp kalma hastalığı? Sayın Erdoğan dost acı söyler. Millet Partisi’ni dinleyin: Aklınızı başınıza alın, suçu Allah’a yüklemeyi bırakın!" şeklinde konuştu.

DEPREM BÖLGESİNDE YAŞANILIR ÇAĞDAŞ KÖYLER, KENTLER, ŞEHİRLER KURACAĞIZ
Deprem bölgesinde ayrımsız bütün köylü, çiftçi, esnaf ve işletmecilerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğine de işaret eden Nacar, "Küçük ölçekli vergi mükelleflerinin, -kendi şehirlerinde kalmak şartıyla- borçları silinmeli ve bundan sonra 5 yıl hiçbir vergi alınmalıdır. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanların mal alımlarına vergi uygulanmamalıdır. Bölgeden göçü engellemek için iş sahaları açılarak bölge ekonomik olarak canlandırılmalıdır. Alt yapı, yapı ve konutlar depremlere ve afetlere karşı dayanıklı olacak şekilde, ehliyetli kadrolarca projelendirilip, akıllı - çağdaş bilim ve teknolojiyle yapılmalıdır. Ev yapamayacak durumda olanlara devlet Hazine arazilerine mülkiyeti millete ait konut (kamu konutu) inşa etmeli ve imkânı olmayanlar imkânı oluncaya kadar bu konutlarda ücretsiz kalmalıdır. Yabancıya toprak satışı engellenmelidir. Gazi Meclis, iktidar, muhalefet, bilim çevreleri, üniversiteler, STKlar ve millet el ele vermeli, bölge modern şekilde ayağa kaldırılmalıdır. Türk devleti bunu yapacak insan kaynağına, bilgi birikimine, teknolojiye ve maddi imkana sahiptir. Dünyanın merkezinde yer alan Cennet vatanımız daha önce olduğu gibi Selçuklu ve Osmanlı Türk Cihan Devletinden beri de düşmanlarımızın ilgi sahasındadır. Değişik proje ve planlarla parçalanarak işgal edilmek istendiği tarihi bir gerçektir. Sevr’in hortlamış şekli BOP, BİP, Büyük Kürdistan Projesi gibi hainane emperyalist plan ve projelere karşı hem vatandaş olarak hem millet ve de devlet olarak uyanık olmak zorundayız. Bu sebeple özellikle bölgenin demografik yapısının değiştirilmemesi için Gazi Meclis insanî hukukî her türlü tedbiri almalı ve bu tedbirlerin uygulanmasını denetlemelidir. Türkiye, Suriye’den emperyalist güçlerin ellerini çekmesi için BM tarafından her türlü çabanın gösterilmesine rehberlik ve önderlik yapmalıdır. Esed rejiminden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin tekrar Suriye’ye dönmesi ve orada insanca yaşamasının şartları oluşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN SORUNLARI, ULUSLARARASI İCAZETLE ÇÖZÜLMEZ
Cumhur ittifakının 20 yıllık icraatlarının görüldüğünü, dağılan altılı masada da çözüm olmadığını ifade eden Nacar, şunları söyledi: "Yıllardır dediğimizi diyoruz: 'Manda ve himaye kabul edilemez. İcazetli politikacılarla Türkiye yönetilemez. Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Türkiye'nin sorunlarının, uluslararası icazetle çözülmez; bilimle, Türk Milleti'nin ortak aklıyla, istişare ile, danışma ile, beş bin yıllık tecrübi birikimle, millî irade istikametinde Gazi Meclis'ten çözüşmesi şarttır. Partilerimizi bu hedef etrafında kenetlendirecek gerçek bir ittifak, menfaat ittifakı değil; millî bir ittifak, millet ittifakı ancak Millet Partisi'nin rehberliğinde, önderliğinde Millet Partisi çatısı altında olabilir. Bütün vatandaşlarımızı ve büyük Türk milletini Millet Partisi'ne destek vermeye çağırıyoruz."


millet partisicuma nacarsamsunsamsun 19 mayıs gazeteciler cemiyetiyusuf ziya çakırsamsun haberleri