Geri

Cumhuriyet Anaokulu'ndan Sıfır Atık Sergisi

Vezirköprü Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Fatma Özalıcı Sefacı,“İlçemizde Anaokul olarak veli ve minik öğrencilerimizle birlikte iklim değişikliği ile sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak için sergi düzenledik” dedi.

10:04:23 | 2022-06-05


Haberi Sesli Dinle

Okul bahçesinde düzenlenen programa Vezirköprü İlçe İş Güvenliği Uzmanı Fatih Üstüner, Vezirköprü Belediyesi Çevre Mühendisi Özlem Kaşçı, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Yıldız, Okul Müdürleri ile veliler katıldı.

İŞİMİZİ ÖNEMSEYEREK YAPIYORUZ
Anaokul olarak önemli bir projenin altına imza attıklarını vurgulayan Vezirköprü Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Fatma Özalıcı Sefacı, “Sergide geri dönüşüm malzemeleri kullanarak yeni ürünler oluşturan minikler sıfır atığa dikkat çektiler. Okulda toplanan atık yağ, pil cam, plastik ve kâğıt atıklar toplanıp Vezirköprü Belediyesi Sıfır Atık Geri Getirme Merkezine teslim edilmektedir. Ayrıca iklim değişikliği ve sıfır atık konusu ile ilgili okulumuzda atık adası ve geri dönüşüm adlı iki tiyatro gösterisi ile de konu üzerine dikkat çekilmiş geri dönüşüm avcılarından oluşan ve çevreye duyarlı bilinçli neslin yetişmesi için çaba gösterilmektedir. Bu serginin oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber: Köksal ÖNER


cumhuriyetanaokulusıfır atıksamsunvezirköprü