Geri

Demir, Murzioğlu ve Edis'den 10 Kasım mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve Samsun STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

13:04:27 | 2021-11-09


Haberi Sesli Dinle

DEMİR: MİLLETLE OMUZ OMUZA...
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı Türk Milleti’yle omuz omuza kazanmış, bir ulusun bağımsızlık karakterini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak taçlandırmıştır. Bizler de bu ülkenin birer ferdi olarak tüm ulusumuzun geleceğini, bölünmez bütünlüğünü koruyarak ülkemizi daha müreffeh yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Bu duygu, düşüncelerimle ölümünün 83. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum" dedi.


MURZİOĞLU: EMANETLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
10 Kasım Atatürk'ü Anma günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin her zaman Türk halkına güç vermeye ve yol göstermeye devam edeceğini belirtti. Murzioğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin her zaman Türk halkına güç vermeye ve yol göstermeye devam edeceğini belirten Başkan Murzioğlu, “Onun çizdiği hedefler, mücadelesi ve halkına olan güveni her daim bize rehber olacaktır. Atatürk’ün bu anlamda ortaya koyduğu mücadele ve fikirleri bütün dünyanın hayranlığını kazanmıştır. Bizler camia olarak diyoruz ki; onun ülkesinin girişimcisine olan güveni boşa çıkmayacaktır. Türk özel sektörü olarak ekonomimizi büyütme konusundaki kararlılığımızı yineliyor ve Büyük Atatürk'ün ölümsüz emanetlerine hep beraber sahip çıkacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Başkan Murzioğlu, yayımladığı mesajlarda şu görüşlere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık karakteri, milletine ve ülkesine olan sevgisi, milli egemenlik ve demokrasi anlayışı, çağdaş uygarlık hedefleriyle yalnızca bizlerin değil, tüm dünyanın hayranlığını kazanmış bir liderdir. 10 Kasım tarihi, Türk milleti için büyük kurtarıcısının anma günü olduğu kadar, aynı zamanda sahip olduklarımızın değerini bilme ve onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığına saygı gösterme günüdür. Bir milletin kaderinin nasıl değişebileceğini dünya tarihine yazdıran Atatürk'ün 'bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir' sözünü daima ilke edindik. Biz de, bizden sonra ki nesiller de, ülkemizi daha da ileriye taşımak için durmaksızın çalışacağız. Bizler, bağımsız ve müreffeh bir gelecek için Atatürk’ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı ve müreffeh bir Türkiye konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor, Büyük Atatürk’ün yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

BAŞKAN EDİS:'ATATÜRK'ÜN İZİNDEN YÜRÜYORUZ'

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis de, “Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi. Gazi Mustafa Kemal’in 'En büyük eserim' dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne, milli birliğimize dirliğimize kasteden düşmanlar, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83'üncü yılında da aynı gayret içindeler. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik saldırılarla karşı ayakta dimdik durarak cevap verdiklerini vurgulayan Başkan Edis,“ Aziz Türk Milleti, demokrasimizi hedef alan iç ve dış düşmanlara karşı Gazi Mustafa Kemal rehberliğinde verdiği destansı mücadelenin bir benzerini bugün de Başkumandanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde veriyor. Bu saldırılar karşısında, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesi etrafında sürdürdüğümüz mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Ülke ve millet olarak, varlığımıza yönelik tehditlere karşı mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz ”dedi.

‘TÜM İNSANLIĞIN SAYGI DUYDUĞU BİR LİDERDİR’
Bugün Atatürk’ün aziz hatırasını yad ederken, Türkiye’yi onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var güçle çalıştıklarına işaret eden Başkan Edis,“Atatürk, barışçı kimliği, reformları, düşünce ve aksiyonlarıyla dünya tarihine yön veren, tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. Türk milletinin kendisine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getiren Atatürk, vizyonu, öngörüleri, geniş bakış açısı ve yaptıklarıyla, ülkemize çağ atlatmıştır. Otoriter rejimlerin güçlendiği bir dönemde, millet egemenliğine dayalı Cumhuriyet’in kurulması, Atatürk’ün ve yüce Meclisimizin demokrasiye olan inancını daha o yıllarda ortaya koymuştur. Cumhuriyet’in halka dayanan dinamik yapısı yıllar içinde demokrasinin tüm ilke ve kurallarının hayata geçirilmesine imkan sağlamıştır. Cumhuriyetle demokrasiye geçişin temelleri atılmıştır” diye ifade etti.

‘KARDEŞLİKTE, ISRARCI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Cumhuriyet’ten bugüne dönem dönem sıkıntılar yaşansa da halkın iradesi ve egemenliğine sahip çıkması sayesinde Türkiye’nin askeri, siyasi ve ekonomik krizlerin üstesinden geldiğini, demokrasinin evrensel standartlarını oluşturmak için ciddi adımlar atıldığına dikkati çeken Başkan Edis, “Türkiye, milli birlik ve beraberlik hassasiyetiyle birbirine her geçen gün daha da kenetleniyor, demokrasi standartlarını her geçen gün yükselttiği dünyada da barışın, adaletin, bölgesel refah ve istikrarın kararlı savunuculuğunu yapıyor. Bu şuurla bizler gelecek hedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken, birlikte, beraberlikte, kardeşlikte, ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmetle ve şükranla anıyorum "diye konuştu.
Köksal ÖNER

 


Mustafa DemirZeki Murzioğluİbrahim Sadık Edis10 Kasım