Geri

Demirtaş'tan muhteşem proje: Baruthane Vadisi

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçede doğal yaşamın korunacağı, bölge insanlarına farklı bir yaşam alanının sunulacağı “Baruthane Vadi” Projesi’nin müjdesini verdi.

10:28:04 | 2024-03-13


Haberi Sesli Dinle

Baruthane Mahallesi ve Karasamsun Mahallesi’ni bağlayan dere boğazında 37 bin 950 m2 alana yapılması düşünülen “Baruthane Vadi” Projesi yalnızca İlkadımlıların değil, Samsun’da yaşan herkesin kullanımına sunulacak. “Baruthane Vadi” Projesi, doğanın korunduğu, doğal ortamda elde edilen alanın spor ve sosyal anlamda yaşam merkezi olacak.

Proje hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Projeyi her yönüyle çok önemsiyoruz. İlçe halkının günlük çalışma temposu içinde yaşadığı stresten uzaklaştıracak Baruthane Vadi, hafta sonlarında vazgeçilmez bir sosyal mekan olacak. İki mahallemizin sınırlarında bulunan dere yatağı çevresinde doğal yaşamın canlandığı, koruma-kullanım dengesinin gözetilerek rekreasyon alanlarının geliştirildiği bir yaşam alanı oluşturarak bu alanı şehrimize ilçe halkına kazandırmak istiyoruz.

Baruthane Vadi Projesi içinde, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, cam teras alanı ve şelalesi, kayrak taşı ile çevrili yapay göletler, hayvan parkı, seyir ve açık şömine alanları, kedi evleri piknik alanları, piknik masalarının yanında oturma mekanlarıyla, bölge buraya gelecek insanlara farklı bir ortam sunacak. Diğer farklı düzenlemeler de bölgenin cazibesini arttıracak. Bu proje İlkadım’a ilçe halkına ve şehrimize hayat verecek” dedi.

 


ilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaşsamsunsamsun haberleribaruthane vadisi